ESKİ VALİLİK BİNASI KAYMAKAMLIK BİNASI OLUYOR

Siverek Kaymakamlığı tarafından restore edilecek eski vilayet binası Siverek Kaymakamlık binasına dönüştürülecek.

ESKİ VALİLİK BİNASI KAYMAKAMLIK BİNASI OLUYOR
11 Kasım 2014 - 08:39

ŞANLIURFA- Siverek Kaymakamlığı tarafından restore edilecek tarihi vilayet binası Siverek Kaymakamlık binasına dönüştürülecek.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde, 1906 yılında, Siverek Hükümet Konağı olan hizmete giren bina, Siverek’in 1923-1926 yılları arasında vilayet yapılması ile birlikte Valilik Binası olarak hizmet vermeye başladı.

1926 yılında Teşkilatı Mülkiye Kanunu ile Siverek’in ilçe yapılmasının ardından hükümet konağı yapılan bina 1962 yılına kadar hizmet verdi.

1962 yılında yeni bir hükümet konağının yapılmasıyla birlikte Hükümet Konağı boşaltıldı ve Hükümet Konağı yeni binasına taşındı. 1962 yılından sonra eski hükümet konağı binası devlet tarafından koruma altına alındı.

1980 yılında çıkan yangında zarar gören bina Kültür Bakanlığı Anıtlar Yüksek kurulunca Kültür Bakanlığı, Kültür Merkezleri Dairesi Başkanlığınca Restore çalışmaları sürdürülmüştür. İlk etapta Kültür Merkezi olarak restoresi yapılan binanın daha sonra ilçe de kütüphane binası olmadığından, Kültür Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne, bir protokol ile devredilmiştir. Restore çalışmaları 01.12.1999 tarihinde bitirilerek aynı tarihte hizmete açılmıştır.

1999 tarihinden itibaren ilçe kütüphanesi olarak hizmet veren bina Siverek Kaymakamlığı tarafından restore edilerek Kaymakamlık binasına dönüştürülecek.

Siverek Kütüphanesi ise Kızılay İş Merkezine taşınacak.

Eski Valilik Binası Fotoları

www.siverekgenclik.com




Bu haber 3835 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem