Fakıbaba başka partiden aday olacak

Ali LEYLAK/ŞANLIURFABAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü açıklamasında aday gösterilmediğini açıkladığı Şanlıurfa Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Eşref Fakıbaba, halkın istediği

Fakıbaba başka partiden aday olacak
16 Ocak 2009 - 19:31
başka bir partiden aday olacağını söyledi.

Fakıbaba, AKP’de kendisinin yerine Mehmet Oymak’ın aday gösterilmesi üzerine gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “Başbakanımız’ın takdiri üzerine bu seçimlerde Ak Parti'den aday gösterilmedim. Bundan sonraki süreçte halkımız bana bir görev verirse seve seve yaparım. Ben halkımdan kopamam. Bunun için sivil toplum kuruluşları ve halkımızla görüşüp ona göre bir yol çizeceğim. Benim için önemli olan 5 yıllık görev süresi içerisinde şerefimle namusumla çalıştım. Allah nasip ederse bundan sonra da halkımızın istediği bir partiden aday olacağım” dedi.

Başbakan Erdoğan’a kırgın olmadığını dile getiren Fakıbaba, şöyle devam etti:
“Başbakanımız geçen dönem beni aday gösterdi. Bu dönem göstermedi, bu yüzden herhangi bir kırgınlık söz konusu değildir. Başbakanımız bizim büyüğümüz, ona saygımız vardır. Ama gönül isterdi ki başbakanımız tercihini vekilden yana değil de halkta yana yapsaydı. Ak Partili vekillerimiz tarafından başbakanımız yanıltıldı. Ben bu göreve geldiğim günden beridir bu vekiller tarafından başbakanımız sürekli yanıltılıyor. Bu yüzden ben kendimi Başbakan'a anlatamadım. Ben koltuk için istifa etmiyorum ve koltuk sevdalısı biri de değilim. Ben halkım için varım, onların istek ve doğrultusunda hareket edeceğim. Keşke başbakanımız 7 tane beni istemeyen vekile değil de halka sorsaydı. Bizim için hizmet bundan sonra başlayacak. Ben makam ve gösteriş için bu işi yapmıyorum. Allah ve halkım için yapıyorum. Halk kimi isterse sandıktan o çıkar. Bölgemizde halen hükmü devam eden feodal yapı bu seçimler sayesinde değişecektir. Halk bu yapıdan kurtulacak ve kendisini oy deposu gibi gören aşiretlere cevabını sandıkta verecektir.”

Fakıbaba’nın konuşmasının ardından bazı belediye personelin gözyaşı döktüğü görülürken, bir grup vatandaş belediye binası önünde Fakıbaba’ya destek gösterisinde bulundu.


 
Bu haber 1986 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı