HÜDA-PAR ADAYI PROJELERİNİ ANLATTI

Şanlıurfa`nın Siverek ilçesi için hazırladıkları genel projeleri kamuoyu ile paylaşan HÜDA PAR Siverek Belediye Başkan Adayı Remzi Baylan, halkın manevi ihtiyaçlarını da görmezden gelmeyeceklerini söyledi.

HÜDA-PAR ADAYI PROJELERİNİ ANLATTI
13 Mart 2014 - 10:18

ŞANLIURFA - HÜDA PAR Siverek Belediye Başkan Adayı Remzi Baylan, Siverek için hazırladıkları projeleri kamuoyuyla paylaştı. Maddi projelerini anlatan Baylan, halkın manevi ihtiyaçlarını da görmezden gelmeyeceklerini ifade etti.

Baylan projelerini şöyle açıkladı:

Camiler

Camilerimizi layık oldukları görünüme kavuşturacak, ibadet edenlerin huzurunu sağlamayı hem toplumsal bir sorumluluk hem de inancımız gereği bir mesuliyet olarak görmekteyiz.

Kutlu Doğum

Kalbimizin gülü ve süsü Hz. Muhammed (sav) mübarek kutlu doğumlarının sevincini beraberce paylaşmak için hiçbir şeyi esirgemeyeceğiz. Yıllardır büyük bir coşku ve katılımla bir bayram havasında kutlanan kutlu doğum mevlitleri kalplerimize şifa olmaktadır.

Etkinlikler

Dinimizi, dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi işleyen sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. Gençlerimizi ve halkımızı ahlaki ve kültürel yozlaştırma çalışmalarından kurtaracak, inancımızla, örfümüzle, ahlakımız ve değerlerimizle çatışmayan sinema, tiyatro ve benzeri etkinliklerin hayata geçirilmesini sağlayacağız.

Mezarlıklar

Mevcut mezarlıkların ağaçlandırılmasını ve düzenli bakımlarını sağlayacağız. Mübarek günlerde mezarlıklara ücretsiz toplu taşıma araçları tahsis edeceğiz.

Taziye evleri

Her mahallede ve köyümüzde erkek ve bayan bölümleri, mescit, yemekhane ve abdest yeri bulunan taziye evleri yapacağız.

Oyun parkları

Ailelerin parklarda iyi vakit geçirmeleri, çocukların keyifli zaman geçirmeleri ve dinlenmeleri amacıyla parklarda çocuk oyun alanları, oyun grupları ve trafik bilinci oluşturmak için için trafik eğitim parkları yapacağız.

Park, bahçe ve yeşil alan

Şehrin yeşil oranının artırılması için ağaçlandırma ve yeşillendirmeye ayrı bir önem vereceğiz. Kentin her tarafından yeşil alan ve parkların yapılması, mevcut parkların korunup bakımının yapılmasını sağlayacağız Cami, mescit ve yeşil alan entegrasyonunu sağlayarak parkların camilerle buluşturulup, parklardaki olumsuzlukları ortadan kaldıracak ve parkları ailelerin gönül rahatlığı ile kullanabilecekleri mekânlar haline getireceğiz.

Işıklandırma

Şehrin cadde ve sokaklarını, parkların aydınlatılmasını sağlayacağız. Özellikle camilerin kubbe ve minarelerimi ışıklandırarak şehrin siluetinde halkımızın öz değerlerinim belirgin hale gelmesini sağlayacağız.

Yetimler

Yetimler topluma Allah’ın emanetleridir. Bunun için yetimlerle ilgilenerek onları eğitip yetiştirmek, Müslümanların ahlaki ve hukuki görevleridir. Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde olarak hayırseverlerin de katkıları ile yetimlerin eğitimlerini sağlamak, iş güç sahibi yapmak ve evliliklerine katkı sağlamak için elimizden geleni yapacağız.

Gıda Bankası

“Komşusu Aç İken Kendisi Tok Yatan Bizden Değildir” hadisi şerifine uygun olarak yardıma muhtaç insanımızın temel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ihtiyaç sahipleri ile hayırseverleri buluşturacak gıda bankaları kuracağız.

Şefkat Projeleri

Engelli ve 65 yaş üstü hemşerilerimize ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Alkol, uyuşturucu ve madde bağımlısı çocuk ve gençlerin rehabilitesi için sağlık kuruluşları ile birlikte ıslah merkezleri projesini hayata geçireceğiz.

Yalnız yaşayan kimsesiz yaşları tespit ederek onlara her konuda yardımcı olacağız

Engelliler

Engellilerin ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş toplu taşıma araçları tahsis edeceğiz. Kaldırım ve yolları engellilerin rahatça kullanabilecekleri şekilde düzenleyeceğiz.

Engelli kardeşlerimizin sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almalarını sağlamak için akülü araç temin edeceğiz.

Alo Şehremin

“Belediye Başkanını halkın hizmetkârı yapacağız” anlayışı ile belediye başkanına her zaman ulaşabileceğiniz “Şehremini Birimi” oluşturacağız. Belediye’nin istek ve eleştirilerini hızla alıp iletişime geçmesi ve çözüm sunması için her türlü şikâyet, sorun ve görüşlerinizi 24 saat hizmet verecek “Şehremini” birimine iletebilinecek

Sosyal Tesisler

Halkımızın bütçesini sarsmayacak şekilde ailece güzel vakit geçirilebileceği ucuz ve kaliteli hizmet veren nezih ve güzel sosyal tesisler açacağız.

Su

Kaliteli ve temiz su tüketmek herkesin en temel hakkıdır. Ucuz, temiz ve kesintisiz su vermek öncelikli projelerimiz arasındadır. Su sesinin verdiği huzurla bulunduğu ortama hem estetik hem görsel hem de serinlik katacak olan süs havuzları ve su kanalları ile şehrimizi güzelleştireceğiz.

Fakir Ailelere Su İndirimi

Fakir ve muhtaç ailelere yasalar gereği bedava su verilemediği için ailedeki fert sayısına göre belirlenecek oranda su tüketimi belirli bir harcamaya kadar olan metreküpü bir kuruşa vereceğiz.

Yerel İstişare Meclisi

Gençlik meclisi ve yerel istişare meclisleri kurarak şehrin sorunları, sorunlara çözüm önerileri, sosyal ve kültürel vb. konularda meslek odaları, STK’lar, muhtarlar ve kanaat önderleriyle işbirliği içerisinde şehrimizi beraber yöneteceğiz.

Aşevi

Beslenme ihtiyacını karşılamayacak düzeyde olan fakir ve muhtaçları tespit ederek, hayırseverlerin de katkı sunabileceği şekilde fakir ve muhtaçlara sıcak yemek imkânı sunacak aş evleri kuracağız

Kreş

Ailelerin yükünü azaltarak çocukların okul öncesi eğitimlerine destek olabilmek için kreşler açacağız. Kur’an-ı Kerim`in öğretileceği ve anadilde eğitimin verileceği bu kreşlerde çocukların kendi kültürlerini, örf ve adetlerini tanıyıp onlarla büyümesini ve bu doğrultuda sosyalleşmelerini sağlayacağız

Bayanlara özel mekânlar

Şehrin içinde ticari mekânların yoğun olduğu yerlerde büyük sıkıntı yaşayan bayanlarımızın namaz, abdest ve çocuk emzirme ile bebeklerin temizliği konularında bayanlara özel mekânlar yapacağız.

Evlilik yardımı

Aile kurumun korunması, fuhşun önüne geçilmesi, harama götüren yolların kapatılması için evliliği kolaylaştırmak ve teşvik etmek toplumsal bir sorumluluktur. Bu amaçla maddi imkânsızlıklardan dolayı evlenemeyen fakir gençleri tespit edip gençlerimizin yuva sahibi olmalarını sağlayacağız.

Eğitim

Her alandaki ilerleme, iyi eğitilmiş insan potansiyeline bağlıdır. İmkanlar ölçüsünde ve adaletli bir şekilde muhtaç öğrencilere eğitim yardımı sağlayacağız.

Evli olup da geçim sıkıntısı yaşayan öğrencilere hayırseverlerin de katkıları ile kira yardımında bulunacağız. Fakir ve muhtaç ailelerim öğrencilerine giyim, çanta ve kırtasiye yardımında bulunacağız.

Öğrencilerin eğitimine katkı sunmak amacıyla etüt merkezleri açacağız.

Spor

Parklara koşu parkuru oluşturup, spor aletleri konarak şehir sakinlerinin spor yapmasını teşvik edeceğiz.

Gençlerin yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlamak ve sosyalleşmelerine katkı sunmak amacıyla gezilerin yanı sıra bayan ve erkeklerin ayrı ayrı olacak şekilde yüzme, basketbol, futbol, masa tenisi branşlarında eğitim verecek yaz okulları oluşturacağız.

Kütüphane

Geleceğin inşası için bugünden bilge nesiller yetiştirmek gerekir.Bilge bir nesil ancak okuyarak , öğrenerek uzun bir zaman sürecinde oluşur. Öğrencilerin ödevlerini yapmak için gittikleri internet cafelerin olumsuzluklarından kurtarmak ve bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak için güvenli internet erişimi olan kütüphaneler açacağız

Meslek Edinme Kursları

Yaşam boyu eğitim anlayışı ile hemşerilerimizin kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak ve istihdam edile birliklerini artırmak için meslek edindirme kursları açacağız.

Mehmet Yerli- Yusuf Çakar / www.siverekgenclik.com


Bu haber 3650 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması