HÜDA PAR: Vatandaş halk ekmeğe ulaşamıyor

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, Urfa'da halk ekmeğine ulaşma noktasında vatandaşların sıkıntı yaşadığını belirterek bir an önce satış noktalarının artırılması önerisinde bulundu.

HÜDA PAR: Vatandaş halk ekmeğe ulaşamıyor
24 Kasım 2023 - 13:54
HÜDA Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan tarafından başlatılan Cuma Günü 11.11 geleneği yeni başkan Faruk Polat döneminde de devam ediyor.

Cuma günü 11.11'de kentin sorunlarını ve halkın taleplerini paylaşan Polat,  bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini de kamuoyuna sunuyor.

Polat, bu hafta özellikle dar gelirli ailelerin ilgi gösterdiği belediye tarafından uygun fiyata halka arz edilen halk ekmeği ile ilgili sıkıntıları ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştı.

Polat, "Urfa Halk Ekmeği, Bursa Halk Ekmeği… Bu iki ilimizin nüfus oranları hemen hemen aynı olmasına rağmen halk ekmeğine ulaşa bilirlik yönünü konuşacağız. Ekonomik dar boğazdan geçtiğimiz bu süreçte, alım gücünün düştüğü bugünlerde ekmek alımı her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir.

Hele hele Urfa'mızın dar gelirli vatandaşlarımızı, mevsimlik tarım işçilerinin yoğunlukta olduğu ilimizin durumu göz önüne alınınca ne demek istediğimiz daha fazla anlaşılacaktır. Tarımın ve buğdayın başkenti olması gereken bir ilde düşünün ki ekmeğe ulaşmak bir başka yere, bir başka ile göre çok daha fazla zahmetli ve sıkıntılı." dedi.

Urfa'da Halk Emeğine ulaşa bilirlik nokta sayısı sadece 22 adet!

Polat, "Urfa'mızın nüfus oranına eş değer niteliğindeki Bursa ilimizde günlük halk ekmeği 300 bin adet çıkıyor. Ekmeğe ulaşa bilirlik nokta sayısı ise 450 ile 500 arası. Bu rakamlarda güzel Urfa'mızda ise günlük ekmek sayısı 50 ile 60 bin arasında. Ulaşa bilirlik nokta sayısı ise 22 adet. Evet, yanlış duymadınız 22 adet. Biz de bu konuda araştırma yaptığımızda sizler gibi şaşırdık. Halkımızı düşünerek 'Sosyal Belediyecilik Hizmeti' ile halka ekmeği uygun fiyata vermek elbette ki herkesin takdiri ile karşılanır. Ama yine takdir edersiniz ki, bu hizmet çileye ve eziyete dönüşmüş ise ne kadar arz etsek de talep olmayacaktır" dedi.

Çok hızlı bir şekilde satış noktaları arttırılmalıdır

Polat, "Düşünün ki yaşlı, çocuklu anne uygun fiyatlı ekmeğe ulaşmak için 1,5 - 2 km yürümek mecburiyetinde kalıyor. Ya da ilk zamanlarda kuyrukta bekleye bekleye canından benziyor. Bu çilenin, eziyetin son bulması için; ulaşa bilirlik noktalarının çok hızlı bir şekilde arttırılması gerekiyor" dedi.


Bakkal ve marketlerle anlaşılarak Halk Ekmeği satış noktası artırılmalıdır

Polat, "Tam kapasiteli 100 bin daha kaliteli ekmeğin çıkarılması için tam mesai yapılıp talebin daha fazla oluşması için gerekli adımların çok hızlı bir şekilde atılması gerekir. Bu talebin hızlıca yayılması için bakkal ve marketlerle belediyemizin anlaşmalar yapıp nokta sayısını çoğaltarak çözüm bulması lazım. Böylelikle hem mahalledeki bakkallar ve marketler halk ekmeği ile ekmeğini çıkaracak hem de vatandaşlarımız en yakın bakkal ya da markette ekmeğe ulaşabilme kolaylığına kavuşacaktır. Bu iki çözüm odaklı basit adımlarla var olan ekmek sorunu kısmen de olsa çözüme kavuşacaktır." dedi.

Polat son olarak, "Çözümü bulan Bursa'ya selam, adım atacak olan Urfa'ya kelam. Takdir halkımızın..." diyerek, hem yetkililere çağrıda bulundu,  hem de takdiri Urfa halkına bıraktı.

 
Bu haber 364 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti