İSLAMDA AİLE KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) tarafından "İslamda Aile" temalı konferans düzenlendi.

İSLAMDA AİLE KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
29 Aralık 2013 - 16:46





ŞANLIURFA- Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) tarafından, Esmerçayı Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda "İslam’da Aile" konulu konferans düzenlendi. Konferans saat 13.00’te dernek çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Muhammed Özkılınç katıldı.

Özkılınç konuşmasında İslam kültüründe yeri olmayan yılbaşı kutlamalarına değinerek, “Birkaç gün sonra adına “Noel” adı verilen “yılbaşı” programları yapılmaya başlanacak. Yılbaşı kutlamaları her yıl bu zamanlar maalesef günler öncesinden reklamı yapılarak insanlarımızın gözüne gözüne sokulmaktadır. Medya ise bu konuda adeta tetikçilik yapmaktadır. Bizim hicri yılbaşımızda birkaç gariban gazetenin dışında hiç kimse bunu gündeme getirmemektedir. Bizler bu ve benzeri yanlış davranışlar konusunda birbirimizi uyarmamız gerekmektedir”

Konuşmasında kumar konusuna da değinen Özkılınç, şans oyunları adı altında kumarın teşvik edildiğini vurgulayarak, “Herhangi bir kumara şans oyunu demekle o haram helal olmaz. Birçok insan ya çıkarsa deyip bunlara teşebbüs ediyor. Bu gibi uygulamalar kesinlikle büyük kumarlardır ve haramdır. Hem Kendimiz bunlardan uzak durmalı hem de insanları bu haramlardan uzak durmaları konusunda uyarmalıyız”

Konuşmasında tesettür konusuna da değinen Özkılınç Nur suresi 31. Ayette geçen “Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına söyle: Cilbablarını üzerlerine alsınlar. Bu onların tanınmaları ve böylece eziyet edilmemeleri için daha uygundur. Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir” Bu ve benzeri ayetlerin örtünmeyi Allah tarafından emredildiğini belirtti.

Peygamber efendimizin “İki sınıf insan var ki onlar cehennemliktirler. Bunlar asla cennete giremezler ve uzaklardan duyulan cennet kokusunu alamazlar. Bu iki sınıf insan şu anda aranızda yoklar ama sonra aranızda olacaklar. Birincisi giyinmiş ama çıplak hükmünde olan kadınlar, onlar şehvete meyilli ve başka insanları da tahrik ederler. Saçlarını dikkat çekmek için başları üzerinde deve hörgücü gibi topuz yaparlar, yürürken dikkat çekmek için kırıtırlar” hadisini hatırlatarak, Müslüman kadın için tesettüre önemine değindi.

Özkılınç konuşmasında İslam’ın aileye verdiği önemi anlatan örnekler verdi.Program dernek başkanı Celal Koç’un teşekkür konuşması ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com










Bu haber 2811 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü