Kaymakam Karagül SYDV Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Siverek Kaymakamı Vural Karagül Siverek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Karagül SYDV Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi
05 Ekim 2016 - 06:03

Siverek Kaymakamı Vural Karagül Siverek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karagül, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 3294 sayılı kanunun amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunmak üzere her il ve ilçede kurulmuştur.

fakirlik kader değildir

"SYDV olarak fakirlik kader değildir, ilkesiyle hareket ederek muhtaç insanlara ulaşma çabası 1982 yılında başladı. Başlangıçta sınırlı sayıda kalan yardımlar 2002’de hükümetin kurulmasıyla artmaya başladı, özellikle 2012’den sonra Vakıf çalışanlarının sayısı arttırılınca daha çok muhtaç aileye ulaşıldı. Hükümet, kısa süre içinde ülke bütçesinin elverdiği düzeyde yardımları artırdı. Yardımlar gebe bayanlara, 0-3 yaş arası çocuklara, öğrencilere, engelli vatandaşlara, eşi vefat etmiş kadınlara, 65 yaşını dolduranlara, muhtaç asker ailelerine yönelik yapılmaktadır."

"Son 6 ay içinde yaklaşık 7000 hane ziyareti yapıldı. Ramazan ayı boyunca aşevinden muhtaç vatandaşlarımıza her gün 3 çeşit yemek dağıtıldı. Ramazan ayının manevi havasına uygun olarak, mülkü idare amirlerinin, esnafların, Kamu çalışanlarının ve vatandaşlarımızın aynı sofrayı paylaştıkları 3000 kişilik iftar yemeği verildi. Muhtaç aileler titizlikle tespit edilerek Ramazan Bayramı’nda yaklaşık 3000 aileye 300 TL, Kurban Bayramı’nda ise 2200 aileye 200 TL bayram yardımı yapıldı. İçinde sauna, fitnes salonu, kreş ve bayanların maddi-manevi gelişimine yönelik kurslar bulunan 2. Aile Destek Merkezi(ADEM) açıldı. Önümüzdeki ay ise yaklaşık 6000 vatandaşımıza yakacak yardımı yapılacak, bu yardımla muhtaç olan vatandaşlarımızın hem evleri hem yürekleri ısınacak. Hz. İbrahim’den bize miras kalan Vakıf hizmetini layıkıyla yapmayı ilke edindik. Bu hayırlı yolda Rabbim bizi mahcup etmesin. Devletimizin güçlü ve yardımsever yüzünü dosta düşmana göstereceğiz. Devletimizin gölgesi milletimizin üzerinde oldukça şer odakları muhtaç insanları kendi saflarına çekemeyecektir. Vakfımızın değerli çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. "

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2375 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...