Mercimek ve buğday hasadı kuraklığın gölgesinde yapılıyor

Türkiye’nin önde gelen hububat merkezlerinden biri olan Mardin Ovası’nda buğday ve mercimek hasadına kuraklık gölgesinde başlanıldı. Çiftçiler; salgına, sıcağa ve bayrama rağmen hasada ara vermeyerek çalıştıklarını ifade etti.

Mercimek ve buğday hasadı kuraklığın gölgesinde yapılıyor
15 Mayıs 2021 - 14:08
Mezopotamya'nın verimli ve bereketli topraklarını bünyesinde barındıran Mardin Ovası'nda kıştan sonra beklenen yağışlar bahar mevsiminde de gelmeyince kuru tarım arazilerindeki ekinler ciddi zarar gördü.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan "tam kapanma"dan, aldıkları izinle muaf tutulan Mardinli çiftçiler, bir yandan mercimek bir yandan da buğday hasadı yapıyor.

“Geçen yıla göre çok büyük bir verim düşüklüğü yaşandı”

Mardin’in Derik ilçesinin Konuk köyünde çiftçilik yapan Mehmet Can Atasever, İLKHA muhabirine, kuraklık nedeniyle ekinlerde geçen yıla göre çok büyük bir verim düşüklüğü yaşanıldığını söyledi.

Geçen yıl olduğu gibi bu sene de hasat sezonunun bayrama denk geldiğini belirten Atasever, “Milletimiz için çalışıyoruz. Milletimiz bayram etsin diye uğraşıyor, mahsul biçiyoruz. Milletimizin bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.” dedi.

Mehmet Can Atasever

“Salgına, sıcağa ve bayrama rağmen hasada ara vermeden çalışıyoruz”

Salgına, sıcağa ve bayrama rağmen hasada ara vermeyerek çalıştıklarını ifade eden Atasever, en kısa zamanda salgının son bulmasını dilediklerini belirtti.

Atasever, “Salgına rağmen ekmeğimizi çıkarmaya çalışıyoruz. İnşallah bu salgın bitecek ve milletçe hep birlikte huzura kavuşacağız.” diye konuştu.

“Kuraklıktan dolayı gübre ve tohum parası dahi çıkmadı”.

Arpanın ardından mercimek ve buğday hasadına başladıklarını belirten çiftçi Atasever, şöyle dedi:

“Bu sene çok büyük bir kuraklık yaşandı, bu kuraklık verime olumsuz yansıdı. Neredeyse yüzde 50 verim düşüklüğü var. Biz çiftçiler olarak, salgına rağmen bayram demeden halkımız için çalışıyoruz. Ekmeğimizi çıkartmaya çalışıyoruz. Temennimiz en yakın zamanda bu salgının bitmesidir. Salgının bitmesiyle ülkece huzura ve refaha ereceğiz. Bu sene çiftçiler için çok zor geçti. Kuraklıktan dolayı bu sene ne gübre ne tohum ne de biçim parasını çıkarabildi. Çiftçiler gerçekten zor durumda, mağdur olmuş. Sulu tarım arazilerde dahi yeterince sulama yapılamıyor. Elektrik kesintileri çok yaşanıyor. İnşallah bu sıkıntılar bir an önce biter.” (İLKHA)

 
Bu haber 1068 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu