NİSAN YAĞMURU RESULULLAH SEVGİSİNE ŞAHİT OLDU

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen kutlu doğum etkinliği sağanak yağmura rağmen coşkuyla geçti.

NİSAN YAĞMURU RESULULLAH SEVGİSİNE ŞAHİT OLDU
12 Nisan 2015 - 15:28









ŞANLIURFA- Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından, Siverek Cumhuriyet Meydanında, kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Havanın sağanak yağışlı ve soğuk olmasına rağmen Siverek halkı etkinliğe yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Bu yıl “Eşsiz önder Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenen etkinlikte sık sık peygamber efendimize salâvat-ı şerifler okunup, tekbirler getirildi. İkra-Der tarafından mevlid alanında kurulan stant ile muhtaç aileler yararına kermes düzenlendi.

Program Diyanet-Sen Siverek Başkanı Eyyüp Etüş tarafından okunan Kur’anı kerim ile başladı. Siverek İkra İlahi Grubu tarafından yapılan açılış konuşmasında etkinliğe katılanlar Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça dillerinde selamlandı.

Program daha sonra Özlem Ajans Sanatçılarından Cahit ve Mus’ab tarafından okunan ilahi ve marşlarla devam etti. Okunan Kürtçe Mevlid-i Şerif’in ardından yapılan duyuruda Bangladeş'te, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın idam edilmesi lanetlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Celal Bozdaş 4 dilde etkinliğe katılanları selamlayarak konuşmasına başladı. Peygamber efendimizin insanlık için en güzel örnek olduğuna dikkat çeken Bozdaş, peygamber efendimizin örnek hayatından tablolar sundu.

Bu Aşk Soğuğa Aldırmıyor

Bozdaş, Muhammed aşkının meydanlarda kendini gösterdiğine dikkat çekerek, “Bu aşk soğuğa aldırmıyor, yağmura aldırmıyor, çünkü onun şefaatini Allah’tan talep ediyor. O öyle bir önderdi ki öyle bir rehberdi ki 1400 yıl kusur yıl sonra hiçbir eziyete aldırmadan onun ismini duyunca aşklara gelen, kendi nefsinden, evladından, annesinden, babasından her şeyinden üstün tutup, her şeyini ona ve onun davasına feda edebilen böyle tevhidi Müslümanların bulunduğu bir asır Elhamdülillah övülecek övülmeye layık görülecektir” dedi

Siverek İkra Tiyatro Grubu tarafından düzenlenmesi planlanan “Hz. Bilal Habeşi” tiyatrosu sağanak yağıştan dolayı iptal edildi. Program Din Bir-Sen Başkanı Mahmut Bozkuş tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Deniz Uğurlu- Yusuf Sarı-Mustafa Sımak

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3063 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü