Özcoşar, yeniden rektör olarak atandı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğünde ilk 4 yıllık görev süresi dolan Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yeniden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

Özcoşar, yeniden rektör olarak atandı
15 Eylül 2023 - 14:14
15 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararı ile Mardin Artuklu Üniversitesine rektör olan yeniden Prof. Dr. İbrahim Özcoşar atandı.

Atama kararının ardından Rektör Özcoşar, bir teşekkür mesajı yayımladı.

Rektör Özcoşar mesajında, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleri ile Mardin Artuklu Üniversitesine yeniden rektör olarak atanmış bulunmaktayım. Şahsımı bu göreve yeniden layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız, YÖK Başkanımız Sayın Erol Özvar'a ve YÖK üyelerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Son yıllarda başarılı çalışmalarıyla ve çok yönlü bilimsel etkinlikleriyle gündeme gelen Mardin Artuklu Üniversitesi, 2023 YKS Sürecinde üniversitelere yerleştirmelerin yapıldığı öğrenci yerleştirme taban puanlarına göre öğrenci alan birçok bölümüyle Türkiye Geneli Devlet Üniversiteleri arasında ön sıralarda yer aldı.

İbrahim Özcoşar’ın akademik kariyeri?

İbrahim Özcoşar, Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans derecesi alarak akademik çalışmalarına başladı. 2000 yılında Dicle Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Aynı tarihlerde bilimsel çalışmalar için Mardin’e yerleşen Özcoşar, 2006 yılında Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “19. Yüzyılda Mardin Süryanileri” adlı teziyle Doktor unvanı aldı.

2010 yılında Doçent, 2015 yılında Profesör olan Özcoşar,  2015 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör yardımcılığı ve Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı yaptı.

Birçok bilimsel kitabı ile ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri yayınlanan Özcoşar, 22 Ağustos 2019 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü olarak atandı.
İlk dört yıllık görev süresi dolan Rektör Özcoşar, yeniden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

 
Bu haber 487 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti