RESUL YILMAZ BÜYÜK PROJELERLE GELDİ

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, yerel seçimler öncesinde kamuoyu ile paylaşmış olduğu projeleri sizlerle paylaşıyoruz.

RESUL YILMAZ BÜYÜK PROJELERLE GELDİ
03 Nisan 2014 - 14:23

A- ALT YAPI

1- İçme suyu tesisatlarının yenilenmesi

2- Baraj gölü havzasından içme suyu temini

3- İçme suyu arıtma tesisi

Sivereklilerin musluklarından sağlıklı, tertemiz ve pırıl pırıl akan suyu güven içinde tüketmelerini sağlamak amacıyla Atatürk Barajı Gölünden Siverek’e ana isale hatlarıyla taşınacak olan su, inşa edilecek İçme Suyu Arıtma Tesisi sayesinde memba suyu kalitesinde halkımızın kullanımına sunulacaktır.

4- Ana arterlerin tamamında yağmur drenaj sistemleri

Yağan her yağmurdan sonra ev ve iş yerlerinde yaşanan su baskınlarını; caddelerimizde oluşan göl ve derelerin oluşmasını engellemek için altyapı çalışmaları kapsamında tüm ana cadde ve sokaklarda yağmur drenaj kanalları yapılacak.

B- ÜST YAPI

1- Modern imar planları

Günübirlik ve adamına göre yapılan imar planları yerine geniş ve modern yollar, parklar, otoparklar ve her türlü sosyal donatıyla birlikte çağdaş ve depreme dayanıklı kent mekânları oluşturulacaktır. Tüm denetim ve kontroller adil ve hukuka uygun olarak yapılacaktır.

2- Çağdaş şehircilik anlayışına uygun şehir planlaması

Yaşanabilir, sağlıklı ve çarpık kentleşmenin olmadığı bir şehir için; sağlık, eğitim, sosyo-kültürel alanlar; ulaşım, su, elektrik, kanalizasyon gibi alt yapı tesisleri ve projeleri önceden hazırlanarak modern bir şehir oluşturulacak.

Her mahalleye çocuk parkı ve yeşil alan

Her mahalleye ailelerimizin boş zamanlarını değerlendirebileceği yeşil alanlar, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı büyümelerini destekleyecek oyun parkları kurulacak.

3- Temalı parklar (şelale vb)

Geniş bir sahada, açık ve kapalı alanlardan oluşan ve her yaştan insanımıza hitap edecek şelale, sanat ve bilim temalı parklar oluşturularak yaşadığımız kenti güzelleştirip her yaştan insanımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacağız.

4- Çevre yolu

Şehir içi trafiği azaltmak ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Siverek Devlet Hastanesi civarından başlayarak “Gülhıtto” vadisini takip edecek çevre yolu yapacağız.

5- Kent Meydanı

Şehrin kimliğini yaşatmak ve şehir merkezindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla belediye ve hükümet konağının bulunduğu alan yapılardan temizlenecek, Hürriyet Caddesindeki trafik yer altına alınıp üstte halkın gösteri, toplantı, dinlenme, konser faaliyetlerine uygun meydan oluşturulacak.

C- SPOR

1- Semt sahaları (okul bahçeleri değerlendirilecek)

Çocuk ve gençlerimizin sağlıklı gelişimlerini desteklemek amacıyla her mahalleye çağdaş standartlarda semt sahaları yapacağız. 2- Kapalı yüzme havuzu

Kadınlarımız için ayrı havuzların da yer alacağı ve her mevsim halkımızın hizmetinde olacak uluslar arası standartlarda kapalı yüzme havuzları yapacağız.

3- Karacadağ kış sporları merkezi

Kış Sporlarında sporcu yetiştirmek ve halkımızı alternatif sporlarla tanıştırmak amacıyla Karacadağ’da Kış Sporları merkezi oluşturacağız.

4- Fırat su sporları merkezi

Atatürk Baraj Gölünde oluşturacağımız Su Sporları Merkezimizden tüm halkımız yararlanacak, biz çocuk ve gençlerimizden dünya çapında sporcular yetiştireceğiz.

5- Çocuklar için seyyar havuzlar

Çocuklar artık gölet ve derelerde boğulmayacak. Tüm ilçenin ihtiyacını karşılamak üzere seyyar havuzları mahalle mahalle gezdirerek çocuklarımızın hizmetine sunacağız.

6- Şehir stadyumu

Modern bir şehir stadyumu inşa edeceğiz.

D- GENÇLİK

1- Gençlik merkezleri (spor ve mesleki eğitim)

Gençlerimizin sportif gelişimlerini desteklemek ve mesleki beceri kazanmalarını sağlamak amacıyla gençler için Mesleki Eğitim ağırlıklı merkezler açacağız.

2- Bilgi ve Kültür Evleri (kültür-eğitim-kütüphane)

Her yaştan çocuk ve gencimizin boş zamanlarını değerlendirebileceği; ders çalışıp ödevlerini yapabileceği modern bir kütüphane ve internet merkezine sahip Bilgi ve Kültür Evlerini gençlerimizin hizmetine sunacağız.

E- KADIN

1- Kadın Destek Merkezleri

Kadınlarımızın kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla her türlü sağlık ve mesleki eğitimlerin verileceği ve çocuklarını bünyesindeki kreşe bırakabilecekleri merkezleri kadınlarımızın hizmetine açacağız.

2- El Sanatları Merkezleri

Ev ekonomisine katkı sunmak, el işi göz nuru meslekleri yaşatmak amacıyla açacağımız merkezlerde kadınlarımıza el sanatları eğitimi ile ürünlerini satabilecekleri kanallar oluşturulacak.

F- ENGELLİLER

1- Sokak ve caddelerin engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmesi

Tüm sokak ve caddelerimizi engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirip onları bu şehrin bu caddelerin bu sokakların sahibi yapacağız.

2- Engelli Koordinasyon Merkezi

Engelli vatandaşlarımıza sosyal ve kültürel hizmetleri tek merkezde sunmak engelli sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerini güçlendirmek için Koordinasyon Merkezini engelli vatandaşlarımızın hizmetlerine sunacağız.

G- KÜLTÜR-TARİH-TURİZM

1- Restorasyon çalışmaları

Siverek han, hamam ve konaklarını aslına uygun şekilde restore edip kültürel mirasımıza sahip çıkacağız. 2- Cephe iyileştirme çalışmaları

Ana caddelerde görüntü ve çevre kirliliğine son vermek için cephe iyileştirme çalışmaları yaparak Siverek’i bölgenin en güzel ilçesi yapacağız.

3- Siverek kalesi

Siverek turizminin ve doğasının can damarı Siverek Kalesi’ni restore edecek, çevresinde yer alan konutlarda kentsel dönüşüm başlatacağız.

4- Karacadağ kayak merkezi

Eşsiz bir doğaya sahip Karacadağ’da konaklama ve hizmet tesislerini yenileyip Karacadağ’ı sadece bölgenin değil Ortadoğu’nun en önemli kış turizmi merkezi haline getireceğiz.

5- Siverek Kültür Müzesi ( yılmaz güney, şivan, ahmed arif, Mehmet uzun, abdülkadir karahan bölümlerini içeren özel ve genel eşyaların sergileneceği müze)

Tarihe mal olmuş Siverekli sanatçı, bilim adamı, aydın ve edebiyatçılara ait özel bölümlerin yer alacağı, Siverek’in hem geleneksel hem de modern kültür ürünlerinin sergileneceği bir müzeyi halkımızın hizmetine sunacağız.

H- ÇEVRE

1- Katı atık tesisi

İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden çöp dağlarına son vereceğiz. Dünya standartlarında katı atık tesisi kurarak Siverek’in geleceğini koruyacağız.

2- Mesire alanları (gül hıtto, tahtemir )

Her yaştan insanımıza yakışır yemyeşil, Kamelyalar, yürüyüş yolları, spor sahaları, sosyal tesisleri ile donatacağımız Gol Hıtto ve Tahtemir de piknik ve mesire alanları oluşturacağız.

İ- TİCARET

1- Semt pazarları

Her mahalleye halkımızın yaz-kış temiz ve rahat bir şekilde alışveriş yapabileceği ve otopark olarak da kullanabilecekleri kapalı semt pazarları kuracağız.

2- Mezbaha

ilçemize yakışır modern,temiz ve hijyenik mezbaha yapacağız.

3- Köy pazarı

Köyden gelen vatandaşlarımızın ürettiği bitkisel ve hayvansal ürünleri satabilecekleri, Siverekli ve Siverek dışından gelecek herkese hizmet edecek bir köy pazarı kuracağız.

4- Besi Organize Sahası

Siverek’in en önemli ekonomik sektörü olan hayvancılığın gelişimini sağlamak, şehir içinde halkımızın sağlığını tehdit eden besiciliğin önüne geçmek amacıyla tüm Türkiye’den yatırımcılara ve halkımıza hizmet edecek her türlü donanıma sahip Besi Organize Sahası oluşturacağız.

j- YÖNETİM-HİZMET

1- Halka yakışır bir belediye hizmet binası

Belediyecilik hizmetlerinin halkımıza yakışır bir şekilde modern ve üstün bir hizmet kalitesiyle sunumunu gerçekleştirmek için belediye hizmet binamızı yenileyeceğiz.

2- Şeffaf ve insan odaklı yönetim anlayışına uygun meclisler kuracağız.

Siverek bizim, Siverek Hepimizin !! Siverek’i, Siverekli yönetecek. Sembolik, kağıt üstünde değil; gerçek, işleyen, başvuru merkezi olacak kent, mahalle, kadın, engelli, çocuk ve gençlik meclisleri oluşturacağız. Bu şehri hep birlikte yöneteceğiz.

3- Afet Koordinasyon Merkezi

Yangın, sel baskını, deprem vb her türlü doğal afetin zararlarını en aza indirip anında müdahale edecek modern bir Afet Koordinasyon Merkezini halkımızın hizmetine açacağız.

4- Aile Danışma Merkezi

Toplumun temeli ailelerimize her türlü manevi ve psikolojik desteği sunacak; aile bireylerinin sorunlarına çözüm sunarak geleceğimizi sağlam bir yapı üzerinde kurmak amacıyla Aile Danışma Merkezlerini hizmete açacağız.

5- Yaşlı Yaşam Merkezi

Bugünümüzü borçlu olduğumuz anne ve babalarımızın yaşlılıklarında da sosyal ve üretken olabilmelerini sağlamak amacıyla ve tecrübelerini paylaşabilecekleri, dostlarıyla vakit geçirebilecekleri nezih Yaşlı Yaşam Merkezleri oluşturacağız.

6- Okullarımızı güzelleştiriyoruz

Tüm okullarımızın bakımlarını, ağaçlandırmasını yapıp oyun alanları, kitaplıklar kuracağız. Belediyenin tüm hizmetlerini çocuklarımızın güzel ve temiz bir ortamda vakit geçirebilmeleri için seferber edeceğiz.

7- Proje Birimi Kuracağız

Belediyemizin üreteceği proje ve hizmetler için hibe kaynaklarından hak ettiğini alabilmesini sağlamak ve ilçemizdeki tüm kurum ve Sivil Toplum Örgütlerine ücretsiz danışmanlık yapmak amacıyla uzman kişilerin çalışacağı Proje Ofisi kuracağız.

8- Muhtar evi

İyi ve kötü gün dostu; komşumuz, aile ferdimiz, dostumuz muhtarlarımıza her türlü donanıma sahip muhtar evleri yaparak, hizmetlerini daha hızlı ve daha modern bir şekilde sunmalarını sağlayacağız.

9- Çok amaçlı kültür merkezi

Siverek’in kültürel ve sosyal yaşamına katkı sunmak amacıyla kongre, sergi, tiyatro, seminer vb. her türlü faaliyette kullanılabilecek modern bir kültür merkezini halkımızın hizmetine açacağız.

J- KÖY HİZMETLERİ

1- Her köyümüze çok amaçlı köy odaları

Köyde yaşayan vatandaşlarımızın toplantı, sohbet, taziye vb. faaliyetlerinde kullanabilmeleri ve aynı zamanda muhtarlık hizmetlerinin yürütüleceği çok amaçlı köy odalarını hizmete açacağız. 2- Köy okul bahçelerine çocuk oyun alanları

Tüm köy okullarımızın bahçesini ağaçlandırıp, çocuklarımız için oyun alanları oluşturacağız.




Bu haber 5263 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...