Şanlıurfa'da 9 yaşındaki çocuk kafasına isabet eden yorgun mermiyle yaralandı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde sınır ötesinden atıldığı iddia edilen yorgun mermi, 9 yaşındaki çocuğa isabet etti.

Şanlıurfa'da 9 yaşındaki çocuk kafasına isabet eden yorgun mermiyle yaralandı
07 Mayıs 2022 - 17:27
Olay, saat 15.00 sıralarında, Ceylanpınar Mevlana Mahallesi'nde yaşandı.

İddiaya göre, ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Yusuf Yücel (9), evde mutfakta olduğu sırada bir anda yere yığıldı.

Mutfaktan sesler geldiğini duyan anne Yücel,  içeri girdiği zaman oğlunu yerde kanlar içerisinde buldu.



Yakınları tarafından Ceylanpınar Devlet Hastanesi kaldırılan çocuk hastanede tedavi altına alındı.


Küçük çocuğun çekilen tomografisinde kafatasında mermi olduğu tespit edildi.

Yücel, buradaki ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa'da özel bir hastaneye kaldırıldı.

Yaralı çocuğun tedavisinin hastanenin yoğun bakım ünitesinde devam ettiği öğrenildi.



"Herkesten dua bekliyoruz"

Oğlunun sınır ötesinden atılan yorgun mermi ile yaralandığını belirten baba Mahmut Yücel,"  Yusuf Yücel'in babasıyım. Suriye'den gelen bir mermi ile oğlum kafasından yaralandı. Şanlıurfa Valiliği ve kaymakamlık yardımcı oluyor, teşekkür ederim. İnşallah çocuğumuzu kurtaracağız. Herkesten dua bekliyoruz. Ben çalışırken eşim beni arayarak çocuğumun mutfak tezgâhından kafa üstü yere düştüğünü söyledi. Bende hemen dükkândan çıkarak hastaneye gittim. Çocuğumun röntgeni çekiliyordu. Doktorlar, çocuğumun kafatasına mermi saplandığını söyledi. Ben o anda şok oldum. Çocuğumu tezgâhtan düştü diye hastaneye getirdim; ama kafasına Suriye'den gelen bir mermi isabet etmiş. İyileşeceğinden umutluyuz inşallah." şeklinde konuştu.


Baba Mahmut Yücel

"Bugün benim çocuğum gitti; yarın başkasının çocuğu gitmesin"

Ceylanpınar'da benzer olayların sıkça yaşandığına dikkat çeken baba Yücel, "Ceylanpınar'da bu gibi sıkıntılar çok yaşanıyor. Bu gibi olaylar nedeniyle çok kişi yaralandı. Yetkililerden bu konu ile ilgili çare bulmasını bekliyoruz. Ceylanpınar'da kimse silah sıkmıyor. İsabet eden mermilerin hepsi Suriye'den geliyor. Çare bulunmalı. Bugün benim çocuğum gitti; yarın başkasının çocuğu gitmesin. "diye konuştu.

"Allah'ın izniyle yeğenimin iyileşeceğine inanıyoruz"

 Yeğeninin ağır yaralandığını belirten dayı Feridun Gök, "Dün akşam saatlerinde Ceylanpınar ilçemizde yeğenim Yusuf Yücel, Suriye'den gelen bir mermi ile yaralandı. Hastanede yapılan tomografi işlemlerinden sonra yoğun bakımda cihaza bağlı olarak tedavi görüyor. Sürecin sonucunu dikkatle bekliyoruz. İnşallah yeğenim şifa bulur. Bu süreçte İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa Valiliği, Ceylanpınar Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü konuya müdahil olup her türlü konuda destek olmaya çalışıyorlar. Allah'ın izniyle yeğenimin iyileşeceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızın korkmadan park ve sokaklarda gezmelerini istiyoruz"

Sınıra yakın yerlerde yaşamanın güçlüğüne işaret eden Şanlıurfa Ceylanpınarlılar Dernek Başkanı Yusuf Göllü, "Dün Ceylanpınar ilçemizde yaşanan bu menfur olay, ilçedeki ve Urfa'daki Ceylanpınarlıları üzmüş ve rahatsız etmiştir. Sınır ilçesinin bu dezavantajını artık avantaja döndürmek gerekiyor. Ceylanpınar'daki insanların gözlerinde yaş olmamalı. Çocuklarımızın korkmadan park ve sokaklarda gezmelerini istiyoruz. Devletin yapacağı en büyük hizmet; bu tip olaylara son vermesidir. Merminin geldiği adres belli ama vurulacak ya da ölecek insan belli değil. Ceylanpınar gibi sınır ilçelerde yaşamak çok zor olmuş. Hastanede yatan yavrumuza Allah'tan şifa diliyorum." şeklinde konuştu.

"Sorun uluslararası bir sorundur"

Bu gibi sorunların siyasi çözüm ile çözülebileceğine vurgu yapan Göllü, "Suriye'deki bu olaylar bittiği an buradaki olaylar da çözüme kavuşmalı. Bu sorun sadece Türkiye'nin ya da Ceylanpınar'ın sorunu değil; uluslararası bir sorundur. Sorun; siyaset ve diplomasi ile bitecektir. Bu olaylar nedeniyle Ceylanpınar'da 20'den fazla insan vefat etti, yaralandı ya da sakat kaldı. Bu olaylar sosyal yaşam ve ticaret gibi alanları etkiliyor." dedi. (İLKHA)


Bu haber 958 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması