Şanlıurfa siyasetinde değişim sinyalleri

Yıllardır sağ/muhafazakâr merkez partilerin kalesi ya da bazılarının deyimiyle oy deposu olarak görülen Şanlıurfa’da, son günlerde yaşanan bazı gelişmeler bir değişimin habercisi gibi…

Şanlıurfa siyasetinde değişim sinyalleri
13 Nisan 2021 - 18:05
Merkeze yani iktidara yakın durma pozisyonundan olsa gerek ki; iktidar partileri aleyhinde olacak yaklaşımlardan çoğu zaman uzak durmuştur. Bu duruşun dışında değerlendirilebilecek en önemli olay, Şanlıurfa halkının belki de ilk defa iktidar partisine rağmen ‘ceket olayı’ olarak bilinen meselede seçimlere bağımsız giren Dr. Eşref Fakıbaba’ya sahip çıkmasıydı. İktidar partisinin milletvekillerinin halkı çantada keklik gören ‘Şanlıurfa’yı ceketimizi asarak yine kazanırız’ tavrı, halkta büyük bir tepki toplamış ve seçimlerde gerekli cevabı vermişti.

İlin sosyolojisinde çok büyük değişimler ortaya çıkaran bu olayın ardından iktidar, Şanlıurfa’ya önem verdi ya da önem veriyormuş gibi davrandı. Veriyormuş gibi diyorum çünkü diğer illere göre Şanlıurfa’nın yığınla çözüm bekleyen sorunları var. Ayrıca seçimden seçime siyasiler tarafından söz verilen onlarca projenin, esamesi bile okunmuyor. Fakat tüm bunlara rağmen Şanlurfa, iktidar partisine en çok oy çıkan illerin başında geliyor.

Fakat son günlerde farklı zaman ve mekânda yaşanan bazı gelişmelere baktığımızda Şanlıurfa’nın siyasi sosyolojisinde bir değişimin yaşandığını görüyoruz. Bu değişim başta seçmen olmak üzere; muhalefet, yerel basın ve iktidar partisinde de görülüyor.
Bu değişim nasıl mı oluyor? Örneklerle açıklayalım:

YAZININ DEVAMI
Bu haber 1789 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması