SEBZE HALİ YENİLEME ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Siverek sebze ve meyve hali yenilendi.

SEBZE HALİ YENİLEME ÇALIŞMALARI SONA ERDİ
31 Temmuz 2014 - 19:25

Siverek sebze ve meyve hali yenilendi



 


Siverek-Şanlıurfa karayolu 3. kilometresinde şehrin girişinde bulunan sebze ve meyve halinde bakım onarım çalışmaları tamamlandı.


Siverek Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında zemini tamamen bozulmuş olan hal pazarında 10 gün boyunca yapılan beton dökme çalışmalarının ardından yeni haline kavuştu. Işıklandırma çalışmalarında ise sona gelindiği belirtildi.


Hal pazarı esnaflarından Zülkif Sağır yaptığı açıklamada: “Sebze ve meyve halinin eski hali içler acısı idi. Dışarıdan gelen sebze meyve yüklü araçlarımız çukurlardan dolayı zarar görüyordu. Belediye başkanımız sayın Resul Yılmaz duruma el koydu ve alanı betonla kaplattı. Hal esnafı olarak çok memnunuz kendisine teşekkür ederiz” dedi.


Yeni hal pazarında esnafları ziyaret eden belediye başkanı Resul Yılmaz şunları kaydetti: “Daha önce hal pazarı esnafımızı ziyaret ettiğimizde yaşadıkları sıkıntıları bize aktarmışlardı. En büyük sorunlarından birinin bozuk zemin olduğunu fark ederek çalışma başlattık. Siverek belediyesi olarak sorunu Büyükşehir belediyesine ilettik. Büyükşehir belediyemizle birlikte aldığımız kararla sadece zeminin bozulan alanını değil, sebze halimizin 9800 metrekarelik alanın tamamını betonladık. Kirli su giderleri ve su birinkitisini önlemek için düzenlemeler yaptık. Esnaflarımız bundan sonra daha temiz ve sağlıklı bir ortamda işlerini yürütecekler. Esnafımıza yeni yerin hayırlı ve bol kazançlar getirmesini diliyorum, Burada işyeri işleten esnaflarımızda hal pazarını kendi evi olarak görmesi ve temiz ve sağlıklı bir şekilde sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Bu haber 3381 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı