SİVEREK KESK'TEN BÜTÇE PROTESTOSU

Siverek’te Siverek KESK Bileşenleri Merkezi Yönetim Bütçesi’ni protesto etti.

SİVEREK KESK'TEN BÜTÇE PROTESTOSU
19 Aralık 2013 - 17:03

Eğitim-Sen Binası önünde başlayan kortej yürüyüşü İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo’nun parkına kadar sloganlar eşliğinde devam etti.


 


KESK Bileşenleri adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdulkadir Kak açıklamasında; "Bugün 19 Aralık. Adını utanmadan “Hayata Dönüş” koydukları katliamın 13. Yıldönümü. Devlet 19 Aralık’ta 20 hapishanede 28 devrimci tutsağı katletti. Bayrampaşa hapishanesinde 6 kadını diri diri yaktı.13 yıl geçti, katiller hala cezalandırılmadı. Yetmiyormuş gibi devlet övünç madalyasıyla ödüllendirdiler. Buradan bir kez daha katledilen siyasi tutuklu ve hükümlünün hesabının daha verilmediğini hatırlatıyor ve bu utancın sorumluların yargılanmasını istiyoruz" dedi.


 


Kak, şöyle devam etti "Siverek ilçesinde yaşanan eğitim ve sağlık alanında aksaklıkları dile getirdi. Eğitimde, yaz tatilinde yapım ve onarımı yapılması gerekirken, okulların açıldığı tarihlerde onarımların yapılması;  Okulların açıldığı Eylül ayından itibaren Yeni okulların yapılmaya başlanması, eski okulların yıkılıp yerlerine yeni okulların yapılması, Okulların ilk ve ortaokul şeklinde gereken altyapı oluşturulmadan ayrılması eğitim-öğretimde çok önemli sorunların oluşmasına neden olmuştur. Elektrik kesintilerinden kaynaklı olarak okullarda okumakta olan minik yavrularımızın kış mevsiminin acımasız koşullarına maruz bırakılmalarını KESK Siverek Emekçileri olarak kabul etmemiz mümkün değildir, İşte bizler bu sorunların çözülmesini istiyoruz" dedi.


 


Bütçe görüşlerine değinen Kak ; ‘komik ücret artışı, vergi adaletsizliği körükleyen dayatmalarıyla emeğe kapattıkları kapılar ardında kurulan bu oyunu bozacağız. Bizler savaş değil barış bütçesi istiyoruz. Bütçede eğer bir tasarruf yapılacaksa savunma harcamalarında yapılmasını Suriye’de yönelik emperyalist saldırganlığın taşeronluğundan vazgeçilmesini istiyoruz. Kürt sorunun demokratik barışçıl çözüm süreciyle birlikte savaş harcamaları küçüleceği yerde büyütmektedir. Barış halkların dilindeyken bütçenin savaşı değil barışın kardeşliğin bütçesi olmasını istiyoruz dedi.


Grup yapılan basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Bu haber 2441 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem