SİVEREK ÖZGÜR EĞİTİM-SEN BASIN AÇIKLAMASI

Siverek Özgür Eğitim-Sen başörtüsü ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

SİVEREK ÖZGÜR EĞİTİM-SEN BASIN AÇIKLAMASI
26 Temmuz 2013 - 07:34

BAŞÖRTÜSÜNE HER ALANDA ÖZGÜLÜK

Basın mensuplarına ve kamuoyuna.

Samsun'un Vezirköprü ilçesi,Gazi Pansiyonlu İlköğretim Okulu Din Kültürü öğretmeninin 2001 yılında derslere başörtülü girdiği için kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandığı gerekçesiyle soruşturmaya tabi tutulması ve soruşturma sonucunda; ideolojik amaçlarla kurumun huzur, sükûn ve çalışma düzenini bozduğu öne sürülerek devlet memurluğundan çıkarılmıştı.

Öğretmenin verdiği hukuk mücadelesi sonucunda adalet 11 yıl sonra tecelli etti ve Danıştay tarafından haklı bulundu ve "başörtüsüyle derse girmenin devlet memurluğundan çıkarılma cezasına sebebiyet vermeyeceğine" kararını verdi.

Kararın açıklanmasından hemen sonra MEB Hukuk Müşavirliği Danıştay’ın bu kararına itiraz dilekçesi gönderdi. Böyle bir itiraz dilekçesinin gönderilmesi ve dilekçenin altında Milli Eğitim Bakanlılığının imzasının olması bizi ve başörtü mağdurlarını oldukça derinden etkilemiş ve sarsmıştır.

Danıştay inanç özgürlüğüne kapı aralayan bir karar almışken, bu kararın iptali yönünde ki bir dilekçenin altına imza atmak akla ve vicdana nasıl sığdırabiliriz?

Danıştay’a itiraz dilekçesini yazan, emri veren ve onaylayanların bu konu hakkında başörtülü mağdur kardeşlerimize bir özür borçlu olduklarını hatırlatıyoruz.

Ayrıca hükümet yetkililerinin doyurucu ve belgeli olarak konunun kamuoyu ile paylaştırılmasını istiyoruz.

Danıştay’ın oy çokluğuyla aldığı bu kararı son derece insani ve temel hukuk prensiplerine uygun bir karar olarak görüyoruz. Kararın yıllardır devam eden “başörtüsü zulmü” nün ortadan kaldırılmasına dönük bir ön adım olmasını diliyoruz.

Sırf inançlarının gereğini yerine getirdikleri için açık bir zulme maruz kalan kardeşlerimizin bu mağduriyetten bir an önce kurtulmalarının zamanı gelmiş hatta geçmektedir.

Gayri insani uygulamaların sona ermesi için atılan her türlü adımı takdirle karşılıyor ve destekliyoruz.

Başörtüsü noktasında karşı bir duruş takınan tüm insanları, makamları ve grupları buradan kınıyoruz…

İsteyen herkes hayatın bütün alanlarında inançlarına uygun bir şekilde yaşama hakkına sahip olmalıdır. Özel- kamu ayrımı olmaksızın her yerde kayıtsız ve şartsız bir şekilde başörtüsü takılabilmelidir. Meclis ve Hükümet eğer bu konuda samimi iseler, gerekli düzenlemeyi yapmak üzere bir an önce göreve çağırıyoruz.

Özgür Eğitim Sen Siverek Temsilciliği


Bu haber 2458 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım