SİVEREK'TE DOKTORUN DARP EDİLMESİNE TEPKİ

Siverek Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanın darp edilmesine tepki gösteren sağlık sendikaları poliklinikte hasta kabul etmeyerek darp olayına tepki gösterdi.

SİVEREK'TE DOKTORUN DARP EDİLMESİNE TEPKİ
03 Aralık 2014 - 14:28

ŞANLIURFA- Siverek Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğinde görevli Uz. Dr. Mehmet Oduncu bugün öğlen saatlerinde muayene odasında bir hasta yakını tarafından darp edildi. Sağlık –Sen ve SES tarafından ortaklaşa düzenlenen basın açıklaması ile Genel Cerrahi Doktoru Mehmet Oduncu’nun darp edilmesini düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.

Siverek Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasını Serdar Hanpolat okudu. Basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı. “Genel cerrahi polikliniğinde hasta muayene eden Uz. Dr. Mehmet Oduncu arkadaşımız, saat 12.15’te öğlen yemeği saatinde olması gerekirken hastalar mağdur olmasın diye muayenesine devam etmiş, buna rağmen bir hasta yakınının saldırısına maruz kalmıştır. Darp sonucu doktor arkadaşımızın yüzünde kesikler ve şişmeler oluşmuştur. Bu olay nedeni ile bu saldırıya karşı tepki göstermek amacıyla hastanemizde acil hizmetleri dışında polikliniklerde hizmet verilmeyecektir. Vatandaşların bunu anlayışla karşılamasını bekliyoruz. Zorunlu hizmeti bittiği halde Siverek halkına özveriyle hizmet vermeye devam eden ve bu saldırıya maruz kalan meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor. Bir daha böylesi üzücü bir olaya maruz kalmamasını ümit ediyoruz.”

Basın açıklamasının devamında, sağlık hizmeti veren her kademeden sağlık emekçilerinin yaptıkları işin niteliği itibari ile kutsal bir mesleği icra ettiğine dikkat çekilerek, “ Sağlık çalışanlarının fedakârca gece-gündüz demeden her türlü şartta vatandaşlara sağlık hizmeti vermektedirler. Yapılan bu hizmetler karşılıklı hoşgörü, sevgi ve saygı çerçevesinde olmalıdır. Bizler sağlık hizmetinin kutsal olduğuna inanıyoruz. Halkımızdan da bu kutsal hizmeti sunan sağlık personellerine daha duyarlı davranmasını talep ediyoruz. Vuku bulan bu hadiseyi kınıyoruz. Konu ile ilgili başlatılan adli sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3328 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması