Siverek'te mevlit etkinliğine yoğun ilgi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Peygamber Sevdalıları tarafından mevlit etkinliği düzenlendi. Siverek halkı, etkili olan sağanak yağışa rağmen programa yoğun ilgi gösterdi.

Siverek'te mevlit etkinliğine yoğun ilgi
07 Mayıs 2017 - 16:33





Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından ‘Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed’ temalı kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Ara ara etkili olan sağanak yağışa rağmen etkinliğe yoğun ilgi gösteren Siverek halkı, söylenen ilahilere eşlik ederek peygamber efendimize salâvatlar getirdi.

İlçenin Siverek Caddesi üzerinde bulunan tören alanında düzenlenen etkinliğe Hür Dava Partisi Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem, Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, Diyanet-Sen Siverek Temsilcisi Ramazan Öz, Diyanet Bir-Sen Siverek Temsilcisi Mahmut Bozkuş, Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, STK temsilcileri ve çevre köy ve ilçelerden çok kişi katıldı.

Sunuculuğunu Abdurrahim Sımak ve Mevlüt Gümüştaş’ın yaptığı etkinlikte misafirler Kürtçe, Zazaca ve Arapça dillerinde selamlandı.

Program, İkra-Der gönüllüsü Sabri Öztürk tarafından okunan Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı.

Selamlama konuşması yapan İkra-Der Başkanı Abdulgafur Karaca, peygamber sevdalıları olarak 10 senedir açık alanında etkinlik düzenlediklerine dikkat çekti.

Programda, Özlem Ajans sanatçılarından Mahfuz Aktekin, Bilal Dalkılıç ve Siverek İkra ilahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi. Mevlithanlar tarafından Kürtçe mevlit okundu. İlahilere eşlik eden misafirler söylenen ilahilerle kendinden geçti.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı- Yazar Nezir Tunç, peygamber efendimizin örnek hayatından tablolar sundu. Peygamber Efendimizin hak ve adalet yönüne dikkat çeken Tunç, “ Bugün yeryüzünde eğer adaletsizlik varsa, bugün yeryüzünde eğer zulüm ve tuğyan varsa, bugün yeryüzünde kimsesiz ve biçareler ağlıyorsa, inanın istikametimizi kaybetmemizden dolayıdır. Başka hiçbir anlam ve izahı yoktur. Peygamber efendimiz normal aile içerisindeki en küçük bir meselede bir adaleti gözetmiştir”

Bir sahabenin erkek çocuğunu kucağına alıp öptüğünü yine aynı sahabenin kız çocuğunu kucağına alıp öpmemesine peygamber efendimizin sahabeye adaletsizlik yaptın diyerek tepki gösterdiğini belirten Tunç, devlet idaresinden, en küçük bir meseleye kadar herkesin adaletle davranması gerektiğine vurgu yaptı.

Programda Siverek İkra Tiyatro Grubu tarafından cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesinin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi.

Program yapılan dua ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3156 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu