Siverek'te servis şoförlerine eğitim verildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, öğrenci servis şoförlerine "İyi dersler şoför amca" projesi kapsamında trafik eğitimi verildi.

Siverek'te servis şoförlerine eğitim verildi
19 Aralık 2017 - 07:47

Türkiye genelinde Ulaştırma ve habercilik Bakanlığı ve paydaşları işbirliğiyle yürütülen eğitim çerçevesinde, ilçede öğrenci taşıyan servis şoförlerine eğitim verildi.

Siverek Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşen eğitim seminerini taşımadan sorumlu şube müdürü Ferit Karaoğlu verdi.

Karaoğlu eğitim seminerinde; servis şoförlerine, uymaları gereken trafik kuralları, araçlarında bulundurmaları gereken aletler, ilk yardım teknikleri, öğrencilere davranış şekilleri gibi konularda bilgi verdi. Yapılan eğitim ile ilgili açıklamalarda bulanan Ferit Karaoğlu; “ İyi dersler şoför amca seminerinin şoför eğitimini bugün verdik. Seminerimizin uygulayıcısı Ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanlığı ile paydaşlarıdır. Burada amaç; taşıma yapan şoförlerin biraz daha bilinçlenmesi ve bu bilinç düzeylerini artırmaktır. Doğru bilinen yanlışlar ile ilgili verimli oldu bu seminerimiz, şoförler hatta bazıları çok şaşırdı, bu gerçekten böylemi diye. Buda eğitimimizin ne kadar verimli olduğunu gösteriyor. Tabii biz bu şoför eğitimiyle birlikte, gerek emniyette ki trafik polislerimiz, gerekse jandarma ekiplerimiz de okullarda bu gibi çalışmaları var. Bu çalışmada insanlar için basit ama yapılmadığı zaman büyük kazalar ve hatta can kayıplarına neden olan hareketleri ve davranışları bu sayede öğrendiler” dedi

Haber Merkezi


Bu haber 6753 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması