SİVEREK'TEN İHVAN'A SELAM OLSUN

Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlediği basın açıklamasıyla Mısır'daki askeri darbeye direnen Müslümanlara destek verdi.

SİVEREK'TEN İHVAN'A SELAM OLSUN
14 Temmuz 2013 - 18:06

ŞANLIURFA- Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) tarafından Mısır'daki askeri darbeyi kınamak ve günlerdir Mısır'daki darbeyi protesto etmek amacıyla meydanları dolduran Mısır halkına destek olmak amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

Hasan Çelebi Camii avlusunda düzenlenen basın açıklamasına Hüda-Par, Ak Parti ilçe teşkilatı, İkra-Der, Eğitim-Bir-Sen Siverek Temsilciliği, Siyar-Der, Hayrat-Der olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Program saat 19.30'da okunan Kur'anı kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur'anı kerimin ardından basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasını okuyan Mahmut Akyolcu, Mısır'daki askeri darbeyi kınayarak, Mısır'daki askeri darbeye günlerdir direnen Müslümanlara destek olacaklarını açıkladı.Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi, “Siverekli Müslümanlar olarak bizlerde Mısır’da vuku bulan hukuksuzluğa karşı olduğumuzu, zalimlere karşı olduğumuzu, mazlumların yanında olduğumuzu belirtmek ve haykırmak amacıyla burada toplandık” dedi

Okunan akşam ezanı ile birlikte basın açıklamasına katılanlara hurma, simit ve sudan oluşan sembolik iftar sofrası kuruldu. Program yapılan kapanış duasının ardından topluca kılınan akşam namazı ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com






Bu haber 4019 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu