SİVEREKLİ ETHEM TÜRKBEN TEKBİRLERLE UĞURLANDI

Adana’nın Seyhan ilçesinde sırf sakallı olduğundan dolayı PKK tarafından evinde, ailesinin gözleri önünde katledilen Ethem Türkben Siverek'te toprağa verildi.

SİVEREKLİ ETHEM TÜRKBEN TEKBİRLERLE UĞURLANDI
24 Temmuz 2015 - 08:50

Adana’nın Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi’nde dindar kişiliğiyle tanınan ve sırf sakallı olduğu için PKK tarafından katledilen Ethem Türkben’in naaşı getirildiği memleketi Siverek’te sevenleri tarafından toprağa verildi.

Adana Yüreğir Belediyesine ait cenaze aracıyla Siverek ilçesine getirilen Ethem Türkben’in cenazesi yakınları ve sevenleri tarafından karşılandı. Siverek Belediyesi Asri Mezarlık morguna getirilen Türkben’in cenazesi burada yıkandı. Yıkama sırasında kendisini görmek isteyen Türkben’in eşinin, Türkben’e dua ederken gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Kalabalık bir grubun karşıladığı cenazeye çok sayıda Peygamber Sevdalıları Platformu ve HÜDA PAR üyesi de katıldı.

Türkben’in naaşı cenaze aracına konulduğu sırada sık sık tekbirler getirilerek ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atıldı. Siverek Asri Mezarlığı morgundan alınan Türkben’in naaşı daha sonra uzun araç konvoyu eşliğinde ilçeye bağlı 40 kilometre mesafede bulunan Deveboynu Mahallesi’ne götürüldü. Köye getirilen Türkben naaşı, burada tekbirlerle karşılandı. Oğlunu son bir defa görmek isteyen annesinin, Türkben’in yüzünü açarak öpmesi duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Türkben, kılınan cenaze namazının ardından salavatlar ve tekbirler eşliğinde toprağa verildi.

“Şehit Ethem tüm Müslümanların kardeşidir”

Okunan duaların ardından kısa bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Hilvan Selam Der gönüllülerinden Halil Cidal Hoca, şehitliğin önemi ve İslam kardeşliğinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Yıkama sırasında yüzünü açtığı zaman adeta yüzünden nur fışkırdığını belirten Cidal, bu mazlum insanın sırf Müslüman olduğu için katledildiğini söyledi.

Allah’ın tüm Müslümanları kardeş kıldığına dikkat çeken Cidal, bu saatten sonra Müslümanlar olarak daha da kenetlenmeleri gerektiğini belirterek PKK tarafından katledilen Ethem’in yalnız olmadığını tüm Müslümanların onun kardeşi olduğunu ve onu sahipleneceğini söyledi. Konuşmanın ardından aile, taziyeleri kabul etti.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 4330 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek