SİVEREKLİ STK'LAR SALDIRIYI KINADI

Siverek Sivil İnisiyatifi düzenlediği basın açıklamasıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin konvoyuna yönelik saldırıyı kınadı.

SİVEREKLİ STK'LAR SALDIRIYI KINADI
01 Ekim 2015 - 09:58





Siverek Sivil İnisiyatifi, 29 sivil toplum kuruluşu adına düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin konvoyuna yönelik saldırıyı kınadı. Merkez Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo’nun Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasını inisiyatif adına Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası okudu.

Saldırıyı lanetliyoruz

Kim tarafından ne adına yapılırsa yapılsın saldırıyı lanetlendiklerini belirten Aslanparçası, “28 Eylül 2015 Pazartesi günü ilçemizi ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Nihat Çiftçi’nin konvoyuna yönelik Siverek çıkışında silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Herşeyden önce kim tarafından ve ne adına yapılmış olursa olsun bu menfur saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz. Olayın tek teselli edici yönü ölen ve yaralananın olmamasıdır. İlçemize misafir olarak gelen Sayın Çiftçi ve ekibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bizler Siverekli STK’lar olarak ilçemizde böyle bir olayın gerçekleşmesinden hem kendi adımıza hem Siverek halkı adına üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz.” dedi.

Saldırı ilçemiz üzerinde bir leke olarak kalmamalıdır

Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediyesine dönüşümünün sancılarının yaşandığı bu süreçte Nihat Çiftçi’nin yaptığı ziyareti anlamlı bulduklarını belirten Aslanparçası, şöyle devam etti: “Bizler, bu saldırının ilçemiz üzerinde bir leke olarak kalmasını istemiyoruz. Siverek halkı misafirperver bir halktır ve Siverekliler misafirlerine her şartta sahip çıkarlar. Bizler de Siverek’te faaliyet gösteren STK’lar olarak misafirimize sahip çıkma adına bu basın açıklamasını yapmayı uygun bulduk. Bu meselede önemli olan parti veya siyasi düşünce değildir. Önemli olan insandır. Bir ilçeyi ziyarete gelen belediye başkanının konvoyuna yönelik saldırının hiçbir izahı olamaz. Saldırının faillerinin bir an önce yakalanarak haklarında gerekli işlemin yapılmasını talep ediyoruz."

Nihat Çiftçi’yi ilçemize davet ediyoruz

Saldırının ardından bazı çevrelerce, Siverek artık büyükşehirden hizmet alamaz, kanaatinin boşa çıkarılması gerektiğini belirten Aslanparçası, “Bizler, Siverek’te faaliyet yürüten STK’lar olarak Sayın Nihat Çiftçi’yi en kısa zamanda ilçemize tekrar davet ediyor, saldırının ilçemiz aleyhinde bir önyargının oluşmasına sebep olmamasını diliyoruz”

Bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Siverek’e gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Şanlıurfa’ya dönüşünde Siverek Ediz Köyü yakınlarında, Çiftçi’nin makam aracının bulunduğu konvoya silahlı saldırı düzenlenmiş, Çiftçi saldırıdan yara almadan kurtulmuştu. PKK daha sonra yaptığı açıklamada saldırıyı üstlenmişti

SİVEREK SİVİL İNİSİYATİFİ

BÜRO MEMUR SEN SİVEREK TEMSİCİLİĞİ
DİYANET SEN SİVEREK TEMSİLCİLİĞİ
EĞİTİM-BİR-SEN SİVEREK TEMSİLCİLİĞİ
FIRAT DER
FURKAN DER
HAYRAT DER
İKRA DER
İMAM HATİPLER DERNEĞİ
KUYUMCULAR DERNEĞİ
MEMUR-SEN SİVEREK TEMSİLCİLİĞİ
MUHTARLAR DERNEĞİ
ÖZGÜR DER
ÖZGÜR EĞİTİM SEN SİVEREK TEMSİLCİLİĞİ
SAĞLIK SEN SİVEREK TEMSİLCİLİĞİ
SİVEREK BENDİ DER
SİVEREK BİR DAMLA KAN TALASEMİ DERNEĞİ
SİVEREK DER
SİVEREK ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ
SİVEREK GIDA MADDELERİ ODASI
SİVEREK İLİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ
SİVEREK KAHVECİLER,LOKANTACILAR,FIRINCILAR ESNAF VE SANATKARLAR ODASI
SİVEREK MADENİ EŞYA ESNAF VE SANATKARLAR ODASI
SİVEREK MARANGOZLAR ESNAF VE SANATKARLAR ODASI
SİVEREK ŞOFÖRLER ODASI
SİVEREK TERZİLER ESNAF VE SANATKARLAR ODASI
SİVİL DER
SİYAR DER
TOÇ BİR SEN SİVEREK TEMSİLCİLİĞİ
TÜRKİYE TALASEMİ FEDERASYONU SİVEREK TEMSİLCİLİĞİ

Yusuf Eyüp Sarı - / www.siverekgenclik.com




Bu haber 3318 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü