STK'LAR BASINA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Siverek'te gazetecilere yapılan çirkin saldırı ilçede bulunan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.

STK'LAR BASINA YAPILAN SALDIRIYI KINADI
19 Ağustos 2013 - 13:20

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde dün gece Karakoyun köyü mevkiinde meydana gelen trafik kazasını haberleştirmek amacıyla hastane bahçesinde çekim yapmaya çalışan gazetecilere yönelik saldırı, ilçede faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti temsilcileri tarafından kınandı.

Eğitim Bir Sen binası önünde 26 sivil toplum kuruluşu adına basın açıklamasını okuyan Siverek Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyesi Kasım Bakudan'nı açıklamasında şu ifadeleri kullandı," İlçemizde dün gece meydana gelen trafik kazasındaki olayı haberleştirmek için giden Siverek'te çalışan gazeteci arkadaşlarımıza çirkin bir saldırı yapılmıştır. Bu saldırı hukuk tanımaz, kaba gücü kendine hukuk haline getiren, ilçemizde de artık çürümeye yüz tutmuş bir zihniyetin ürünü olduğunu düşünüyor ve şiddetle kınıyoruz. Her ne sebeple olursa olsun, basın çalışanlarının bu tür saldırılara uğraması gazeteciliği susturma gayretlerinden öteye başka bir anlam taşımamaktadır. Tek amacı kamuoyunu bilgilendirip haber yaparak yapılan yanlışların üzerine giderek, gerekli mercileri haberdar etmek olan gazeteciler bu tür saldırılar ile ne görevini yapmaktan, ne de kamuoyunu bilgilendirmekten vazgeçmeyecektir. Yaşadıkları çirkin saldırıdan dolayı değerli Basın Mensuplarımız, Abdurahmen Deniz Uğurlu, Bahattin Yolaçan, Hakan Lale, Lütfü Yalgı ve Ahmet Cemil Çiftel Kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Basın mensubu ve gazeteci arkadaşlarımıza yönelik sözlü ve fiziksel saldırılar basın özgürlüğü açısından bir utanç konusudur. Bu saldırının halkın bilgi edinme hakkına yapılmış bir saldırı olarak nitelendiriyor basın mensuplarına bu türden saldırılar kimden gelirse gelsin aynı tepkiyi göstereceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Yetkililerin bu konuda gerekli tedbirleri almalarını ve böyle olayların tekrarlanmaması konusunda hassasiyetle davranmalarını bekliyoruz" Gurup daha sonra sessizce dağıldı.



Gazeteciler kendilerine destek veren STK temsilcilerine teşekkür etti.


SİVEREKLİ SİVİL TOPLUM PLATFORMUNDAN ORTAK... ile siverekili


Bu haber 2615 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...