Taşçı'dan Belediye başkan adaylarına öneriler

Siverekgenclik.com yazarı Eğitimci Remzi Taşçı, "Siverek senin de belediyen var" isimli yazısı ile uzun yıllar sonra yeniden sitemizde....

Taşçı'dan Belediye başkan adaylarına öneriler
01 Mart 2024 - 16:13
Belediyeler, belirli bir bölgede bir arada yaşayan insanların, ortak ihtiyaçlarının karşılanması için kurulmuş yapılardır diye tanımlanıyor.

Ortak ihtiyaç derken tüm bir ilin veya ilçenin ortak ihtiyaçları olduğu gibi mahalleden mahalleye hatta semtten semtte de ihtiyaçlar değişebiliyor. 

Şunu unutmamak lazım gelir, ihtiyaçlar aynı ailede yaşayan fertler arasında bile farklılık gösterebilir. Tam da anlatmak istediğimi şöyle bir örnekle daha somutlaştırayım. Çok zengin bir semtte fakir fukara için aşevi açmanın ne kadar anlamsız olduğunu bir düşününüz. O semte göre öncelik arz eden ortak ihtiyaçlar önemlidir. 

Bu nedenlerdendir ki ortak ihtiyaçların doğru tespit edilmesi, ihtiyaçların giderilmesi yönünde atılacak adımlar için hayati önemdedir. 

İşte ortak ihtiyaçların neler olduğunu bulabilmenin en iyi yolu Mahalle Meclislerinin kurulmasından geçer. Amaç insanların ihtiyaçlarını karşılama olmalıdır.  Bu meclislerde muhtar, sivil toplum kuruluşları ve halk ortak çalışarak sorunları ve ihtiyaçları belirlemelidir. 

DEVAMI

Bu haber 526 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım