Vali Ayhan ile Başkan Çakmak Siverek'in turizm merkezlerini gezdi

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, cazibe merkezilerinden Takoran Vadisi ve Karacadağ’da incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Ayhan ile Başkan Çakmak Siverek'in turizm merkezlerini gezdi
18 Temmuz 2022 - 15:30
Vali Salih Ayhan, beraberinde Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ile Kaymakam Aziz Gölbaşı’nın ilk durağı domates hasadı yapan çiftçilerin çalıştığı tarlalar oldu. Çiftçi ve çalışanlarla bir süre sohbet eden Ayhan ve Çakmak, domates hasadına katıldı.



Ayhan ve beraberindekiler daha sonra Siverek’in doğa turizminde cazibe merkezi haline gelen Takoran Vadisi oldu. Baki Mahallesi’ni ziyaret eden protokol üyeleri, mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Ayhan, Çakmak, Gölbaşı ve beraberindekiler, düzenlenen tekne gezisiyle Takoran Vadisini gezerek Nissibi Köprüsü yakınlarındaki Recep Tayyip Erdoğan mesire alanını gezdi.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Vali Salih Ayhan’a yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Tekne turunun ardından Takoran vadisine kazandırılan ve kazandırılacak olan projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan şunları kaydetti: "Bacasız sanayi dediğimiz kültür ve turizm için bugün Siverek ilçemizdeki Takoran vadisindeyiz, bir saatlik tur yaptık. Takoran Vadisinin müthiş bir coğrafyası var hem tarım anlamında hem de doğa turizmi anlamında geçmişten bugüne kadar yapılan yatırımlarla bir noktaya getirilerek güzel dokunuşlarla vatandaşların ihtiyacını karşılayacak durumdadır. Siverek Belediyemiz yaptığı projelerle destekler alarak projelerini devam ettiriyor. Bölgenin tanıtımına cazibe merkezi olma yolunda daha güzel adımlar atılması için bizde destek vereceğiz. Belediye Başkanımız, kaymakamımız bölgeyi sahiplenmişler, ben kendilerine teşekkür ediyorum. Geldik, gördük Siverek’in bir cazibe merkezi olacağına inancım tamdır. Neler yapabileceğimiz anlamında Başkanımız ve yetkililerle istişarelerde bulunduk. Siverek’in Takoran Vadisi kentin kalbi olabileceği bir cazibe merkezi olacağına yürekten inanıyorum."

Vali Salih Ayhan, Takoran gezisinin ardından Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, ilçe Kaymakamı Aziz Gölbaşı ve beraberindekilerle bölgenin tek kayak merkezi olan Karacadağ kayak merkezini de ziyaret ederek yapılacak yatırımlarla ve projelerle ilgili istişarelerde bulundu.

Ziyaretlerle ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, “Sayın valimizin Siverek’e önem vermesi bizleri ziyaret ederek cazibe merkezi durumda bulunan saklı cennet Takoran Vadisi ile bölgenin tek kayak merkezi Karacadağ Kayak Merkezini ziyaret ederek istişarelerde bulunması destek sözü vermesi bizleri mutlu etti. Bizde ilçemizin, gelişmesi ve kalkınması için elimizden gelen tüm imkânları kullanarak projelerimizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah valimizin de vereceği desteklerle cazibe merkezilerimizi daha iyi bir noktaya taşıyacağız.” diye konuştu.

 
Bu haber 1345 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı