DOĞUŞTAN TEK GÖZLÜ VE KULAKLI KOYUN

Siverek ilçesine bağlı Taşıkara köyünde tek kulaklı ve tek gözü olan koyunu görenler hayrete düşüyor.

DOĞUŞTAN TEK GÖZLÜ VE KULAKLI KOYUN
23 Aralık 2013 - 07:48



Siverek ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Taşıkara köyünde Şeyhmus Şenateş ait doğuştan tek gözü ve tek kulağı olan koyunu görenler hayretlere düşüyor.

Koyunun ilk doğduğunda tek gözlü ve kulağı olması köy sakinlerini de hayretler içinde bıraktı. Böyle bir şeyi daha önce hiç görmeyen köylüler doğumdan sonra koyunu görüp şaşkınlıklarını gizlemeyendiler. Zamanla hayata tutunan koyun şuan yaylada diğer koyunlarla birlikte yaşıyor.

Koyunun sahibi Şeyhmus Şenateş ilk kez böyle bir şey gördüğünü söyleyerek “ilk hayvanımız doğduğunda, çok heyecanlandık, bu hayvan yaşayamaz ölür dedik, zaman geçtikçe hayata bağlandı, annesinin yanında biz biberonla emzirdik, daha sonra ayağa kalktı ve büyüdü. Böyle bir şeyi ilk defa görüyoruz, gerçekten yaşayabileceğini hiç tahmin edemiyorduk. Hayvanımız doğuştan böyle tek kulağı ve gözü yoktu. Özürlü olarak doğdu. İlk on gün biz elimizde biberon ile emziriyorduk. Annesinin yanına götürüyorduk, git gide kendisi ayağa kalktı, annesinin yanına bıraktık büyüdü ve şuan yaylada koyunların içinde yaşamını sürdürüyor” dedi.


 


Haber: Bahattin Yolaçan


Bu haber 4632 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti