Engelli öğrencinin çalışma azmi başarıyı getirdi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğuştan engelli gencin üniversite sınavındaki başarısı, engelli olmanın başarılı olmak için engel olmayacağını bir kez daha gösterdi.

Engelli öğrencinin çalışma azmi başarıyı getirdi
10 Ağustos 2017 - 14:12





Siverek ilçesinde, engelli gencin başarı öyküsü engelli olmanın hayatın tüm alanlarında başarılı olmak, üniversite sınavını kazanmak için engel olmayacağını gözler önüne serdi.

İlçenin Hasan Çelebi Mahallesinde, 60 metrekarelik 2 odalı evde yaşayan doğuştan engelli Ramazan Gündoğar (21), çalışma azmi sayesinde üniversite sınavında tıp fakültesini kazandı.

Doğum sırasında beyninde meydana gelen hipoksiye (oksijensizlik) bağlı sağ tarafında gelişen denge koordinasyon bozukluğu nedeniyle sağ eli ve sağ ayağını normal kullanamayan, konuşmakta zorluk çeken Ramazan Gündoğar, çalışma azmi ile 473 puanla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

Ekonomik sıkıntılardan dolayı 2 odalı evde 5 kardeşi ile birlikte yaşayan Gündoğar, üniversite sınavına kardeşlerini rahatsız etmemek amacıyla mutfakta hazırlandı. Bir yandan dershaneye bir yandan da hastalığının tedavisi için rehabilitasyon merkezine devam eden genç, tüm olumsuzluklara rağmen çalışma azminden vazgeçmedi.

İstediği bölümü kazandığı için mutlu olduğunu belirten Gündoğar, “5 kardeşiz, annemle birlikte 60 metrekarelik evde kalıyoruz. Uzun bir süredir bu evde yaşıyorum. Odada çalışma imkânı olmadığından dolayı mutfakta ders çalışıyorum. Hastalığımdan dolayı bir yandan ders çalışıyorum bir yandan da rehabilitasyon merkezine gidiyorum, bu ikisini birlikte yürütüyorum. Bu şartlara rağmen istediğim bölümü kazandım.”

“Düzenli bir şekilde ders çalıştım”

Başarısının sırrını düzenli olmaya bağlayan Gündoğar, “Düzenli bir şekilde ders çalıştım, yılmadan, hiçbir olumsuzluğu kafama takmadan ders çalıştım. Doğuştan gelen bir rahatsızlığım var. Doğum sırasında beynim oksijensiz kaldığı için sağ el ve sağ ayağımda sıkıntı var. Bu sorunlar başarım için engel olmadı. Kardeşlerimde aynen benim gibi bu şartlarda çalışarak istedikleri bölümü kazandılar.” dedi.

"Ramazan, azmi ve kararlığı ile kazanmıştır"

Özel rehabilitasyon merkezinde görevli Fizyoterapist Ali Kayalı, Ramazan’ın başarısından dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Ramazan Gündoğar’ı başarısından dolayı tebrik ediyorum. Ramazan 3 yıldır bizim kurumda fizik tedavi ve rehabilitasyona devam etmektedir. Ramazan’da, doğumda oluşan Hipoksi Sendromu sonucu sağ tarafında kas kuvvetsizliği, denge ve koordinasyon bozukluğu oluştu. Son 3 yıldır burada kendisi ile azimli, kararlı bir şekilde çalışmaktayız. Kendisi azmi ve kararlığını kazandığı bölüm ile kanıtlamıştır. Ramazan’a çalıştığımız süre boyunca gösterdiği azim ve kararlık için teşekkür ediyorum. Ona kazandığı bölümde de başarılar diliyorum.”

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ

MOBİL İÇİN VİDEO


Bu haber 3569 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü