MAHALLELİ BAŞIBOŞ KÖPEKLERDEN ŞİKÂYETÇİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Yenişehir Mahallesi’nde çocuklarının başıboş köpekler yüzünden okula gitmek istemediğini ileri süren vatandaş belediye’den şikâyetçi oldu.

MAHALLELİ BAŞIBOŞ KÖPEKLERDEN ŞİKÂYETÇİ
26 Şubat 2015 - 12:34

ŞANLIURFA-Siverek İlçesi Yenişehir Mahallesi 8. sokakta ikamet eden araba tamircisi Ekrem Sonbayram, evlerinin önünde gezen başıboş köpeklerin çocuklarına saldırdığını söyleyerek yetkililerin duyarsızlıklarından şikâyetçi oldu. Çocuklarının Hüsnü M. Özyeğın İlkokulu’nda okuduğunu belirten Sonbayram,” Çocuklar sabah erken okula gittikleri zaman kapımızın önündeki köpekler çocuklara saldırıyor. Çocukları bu sebeple okula gitmek istemiyorlar. Durumu Siverek Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne telefon ile bildirdim. Bana e-mail atmamı söylediler. Ben interneti ve bilgisayarı kullanmasını bilmeyen biride olabilirim. İllaki sorunun çözümü için e-mail atmam mı gerekiyor. Bir an önce soruna çözüm bulunmasını istiyorum” dedi.

Siverek Belediyesi ise sokak köpekleri ile ilgili yaptığı açıklamada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile yaklaşık 11 aydır görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Daire Başkanlığı 15.03.2015 tarihinden itibaren hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezinin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtmektedir. Personel ve araç hizmet alım ihalesi sonuçlandıktan sonra, ilçemizde çalışmalara başlayacaklardır. Yine belirtmek isteriz ki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hayvan koruma yasasına göre toplatılan sokak hayvanları, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri yapıldıktan sonra, alındıkları ortama bırakılma zorunluluğu bulunmaktadır. Buna göre vatandaşlarımız sokakta küpeli köpek gördükleri zaman lütfen tedirgin olmasınlar. Ayrıca vatandaşlarımız ilçe merkezinde ve köylerde kuduz vakası gördüklerinde şikâyetlerini Siverek İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir. Kuduz vakası ile Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü ilgilenmektedir.”

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3093 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...