PARKMETRE SİSTEMİ SİL BAŞTAN

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla parkmetre sistemi yeniden uygulamaya konuldu.

PARKMETRE SİSTEMİ SİL BAŞTAN
26 Şubat 2015 - 13:54

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde daha önceki belediye tarafından uygulanan ve araç sahiplerinin tepkisine neden olan parkmetre sistemi şehir merkezindeki park sorununu ortadan kaldırmak amacıyla yeniden uygulamaya konuldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin uygulaması ile şehrin belirli noktalarında park eden araçlardan belirli ücret alınacak. Uygulama ile 0-15 dakika arası ücretsiz olurken, 15 dakika ile 60 dakika arası park eden araçlardan 1 TL ücret alınacak

Parkmetre sisteminin yeniden uygulamaya konulmasına tepki gösteren araç kullanıcıları, “Sorunların nedenlerini anlamadan sonuçlar üzerinden popülist kararlar alanların yanlış sonuçlara neden olduğunu görüyoruz. Arge çalışmaları yerine “deneme tahtası” anlayışı ile belediyeyi yönetmenin zaman kaybından başka bir şeye yaramayacağı vurgulandı.

30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Yalova Üniversitesi’nden ulaştırma uzmanlarını Siverek’e getiren Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, “Şehir içi trafiği azaltmak ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Siverek Devlet Hastanesi civarından başlayarak “Gülhıtto” vadisini takip ederek çevre yolu yapacağız..Şehrin kimliğini yaşatmak ve şehir merkezindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla belediye ve hükümet konağının bulunduğu alan yapılardan temizlenecek. Özellikle trafiğin yoğun olduğu noktalarda, trafik yeraltına alınıp üstte halkın gösteri, toplantı, dinlenme, konser faaliyetlerine uygun meydan oluşturulacak. Tabi bunlar yapılacak planlı çalışmalar ve işin ehli uzmanlarla olacak. Değerli hocalarımızdan önemli öneriler aldık. Kısmet olur da kendileri ile çalışmak nasip olursa, beraber Siverek’i daha modern ve yaşanabilir bir şehir yapacağız” demişti.

Siverek 1. Lige Ne Zaman Çıkacak

Ulaştırma Uzmanlarından Prof. Dr. Rafet Bozdoğan şehrin tarihi dokusu korunarak yapılacak değişiklikler ile şehrin bir adım ileri götürülebileceğini belirterek, “Gördüğümüz kadarı ile şehirde ulaştırma planları yapılmadan, çeşitli çalışmalar yapılmış. Bu durumda birkaç yıl sonra ilçede önemli ulaştırma sorunları baş gösterecektir. Yapacağımız projeler ile Siverek’e sınıf atlatacağız. Yani 3. ligde olan bir şehri 1. lige çıkarmak gibi bir durum bu. Sayın Yılmaz’ın başkanlığı kazanması halinde, yapılacak çalışmalar ile modern bir şehir inşa edeceğiz” demişti.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3839 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı