ÖZGÜR-DER SURİYE'DEKİ KATLİAMI LANETLEDİ

Siverek Özgür-Der Temsilciliği bir basın açıklaması yayımlayarak, Esed'in kimyasal silah kullanarak yaptığı zulmü lanetledi.

ÖZGÜR-DER SURİYE'DEKİ KATLİAMI LANETLEDİ
22 Ağustos 2013 - 07:57

Dünyanın Mısır’daki gelişmelere kilitlendiği bir süreçte, Esed rejiminin kimyasal gaz bombalarıyla can veren yüzlerce masum insan, gözleri bir kez daha Suriye’ye çevirdi. Baas rejiminin dün gece 03:30 civarında Şam’ın Doğu Ğuta, Cobar, Ain Tarma, Zamalkar, Batı Ğuta ve Muaddamiye bölgelerinde gerçekleştirdiği kimyasal gaz destekli katliamın acı sonuçları ve bilançosu giderek derinleşmektedir.

Katil rejim her zaman yaptığı gibi yine bunu kurgusal bir iddia olarak lanse ededursun amatör kameralarla çekilerek sosyal paylaşım sitelerinde dolaşıma sokulan video ve görüntüler korkunç tabloyu ortaya koymaktadır. Muhaliflerin ve bağımsız kaynakların aktardığı ilk verilere göre iki bin civarında kardeşimiz bu vahşice saldırıdan etkilenerek can vermiş bulunmaktadır. Ve ilk belirlemelere göre üç binin üzerinde yaralıdan bahsedilmektedir.

Sosyal paylaşım sitelerine düşen ve bu vahşeti kısmen de olsa yansıtan görüntülere bakıldığında yüzlerce çocuk, kadın ve gencecik insanın sarin gazıyla can çekiştiği ve tıbbi müdahale imkanları olmadığından dolayı kısa süre sonrasında can verdiği anlaşılmaktadır. Üst üste yığılmış bu çocuk-genç-kadın bedenleri zorbaların gözü dönmüşlüğünü bir kez daha gözler önüne sererken daha toplumsal muhayyilede canlı olan Hama’yı, Halepçe’yi, Felluce’yi bir kez daha çağrıştırmaktadır. Suriye halkına nice vaatlerle baba Esed’in koltuğuna oturan oğul Esed son 2,5 yılda zalimlik konusunda baba Esed’in kat be kat ilerisine geçerek onlarca Hama’yı halka armağan etmiş bulunmaktadır.

Suriye halkına 2,5 yıldır an be an Hama’ları yaşatmaktan geri durmayan zalim Esed rejiminin son saldırıyı ve daha da ağırını yaşatması elbette ki sürpriz sayılmayacaktır. Nasıl olsa sözde “medeni dünya” ne onun ne de muadili Sissi cuntasının katliamlarına ses etmemektedir. Ses ediyor gibi görünenler ise tam 2,5 yıldır Suriye halkını oyalamakta, adeta “Daha fazla ölsünler ki emperyal taleplerimize mecbur hale gelsinler!” demektedir. Suriye’de direnen kardeşlerimizin her fırsatta haykırdığı gibi “Allah’ım senden başkasından yardım ummuyoruz” şiarı emperyalist Batı ve yerli kuklaları olan zalimler karşısında umudumuzu ve direncimizi canlı tutmaktadır. Keza biz bu “medeni” maskenin arkasındaki “canavar” yüzü Bosna’dan, Çeçenistan’dan, Afganistan’dan, Irak’tan ve daha birçok bölgeden tanımaktayız. Son örnek olarak bu “medeni dünya” değil midir Mısır’da cuntaya toz kondurtmayarak kendisini nispet ettiği değerleri alaşağı eden? Bu nedenle Cuntacı Sissi’nin canlı yayında katliam yapmasına, Mübarek gibi bir diktatörün serbest bırakılmasına tepkisiz kalan sözde “medeni” özde ise “canavar” dünyanın Suriye’deki katliamlara yönelik aşağılık tutumu da hiç şaşırtıcı değildir.

Şaşırtıcı, incitici ve hatta kahredici olan daha düne kadar kendisiyle övündüğümüz, muasır dönem İslami hareketlerin nadide kazanımları diye sahiplendiğimiz İran ve Hizbullah gibi ülke ve hareketlerin takındığı aktif işbirlikçi tutumdur. Esed rejiminin imza attığı son cinayetin de suç ortaklığını yapan İran ve Hizbullah altına girdiği bu vebalin hesabını müminlere, Rasulullah’a ve daha önemlisi Yüce Allah’a nasıl verecektir? Zalimlerle açık ya da dolaylı işbirliği yapanlar, kardeşlerimizin katledilmesine zemin hazırlayan, ortak olanlar asla insanlıktan, adaletten, erdemden söz edemezler.!

Peki, ya Suriye’ye yaklaşımda körlüğü temel tutum edinip Mısır’a duyarlı kesilen suskun ve komplocu “İslamcılara ne demeli? Günlerdir Mısır’daki gelişmeler karşısında sokak merkezli eylem-etkinliklerde yolumuzun bir kez daha kesiştiğine tanık olduğumuz duyarlılık sahibi bu kişi-kesimler için hala Suriye için ayağa kalkma zamanı gelmedi mi? Artık özeleştiri yapmayacaklar mı? Mısır’da dökülen Müslüman kanı paha biçilmez de Suriye’de dökülen Müslüman kanı çok mu ucuz? Mısır’daki gelişmeler karşısında duyarlı davranıp alanlara dökülen bu insanlar aynı duyarlılığı neden Suriyeli masumlara çok görmektedirler? Bu ne akıl tutulması, bu nasıl bir basiret bağlanmasıdır? Suriye’de 2,5 yıldır yaşananlar kafanızın netleşmesine yetmediyse Hama’yı, Halepçe’yi çağrıştıran son katliamda yerde yatan yüzlerce kadın ve çocuğun cansız bedeni de mi size bir şey anlatmıyor?

Suriye’de alçakça, vahşice ve şerefsizce yapılan son katliam, Esed rejiminin gözü dönmüşlüğünün vardığı boyutları bir kez daha ortaya koymuştur. Katliamlara karşı en ileri tutumu salt kınamaktan ibaret olan küresel istikbar odaklarından zaten bir beklentimiz yok. Ancak eli Müslüman kanına bulaşan İran’a ve Hizbullah’a, bu ümmetin söyleyecek çok sözü, yapacağı çok beddua bulunmaktadır. Haksızca öldürülmüş ve öldürülmeye devam eden binlerce Suriyeli çocuk, genç ve kadının eli; elbette ki bu ümmetin Mısır’daki dramına duyarlı olup da Suriye’deki dramına karşı kör, sağır ve dilsiz kesilenlerin de yakasında olacaktır. Allah’a ve ahirete varmaya yüzü olanlar açısından ise namazla zekâtı, hacla tesettürü ayırmak neyse Mısır ile Suriye’yi ayırmak da aynı anlama gelecektir. Unutmayalım ki; İzzet Allah’ın, Resulü’nün ve Müminlerindir.


Bu haber 2205 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek