Yapıcıoğlu'na Şanlıurfalı muhtarlardan yoğun ilgi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Urfa'daki temasları kapsamında merkez ve kırsaldaki muhtarlarla akşam yemeğinde bir araya gelerek muhtarların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yapıcıoğlu'na Şanlıurfalı muhtarlardan yoğun ilgi
01 Aralık 2021 - 16:47
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şanlıurfa'daki ziyaret ve temasları kapsamında merkez ve kırsaldaki mahalle muhtarları ile bir araya geldi.



Haliliye ilçesinde özel bir mekanda gerçekleşen toplantıda muhtarlara seslenen Yapıcıoğlu, çözüm makamında bulunmamalarına rağmen, sorunların gündeme getirilmesi ve çözüm makamlarına ulaştırılması noktasında gayret gösterdiklerini ifade etti.



Yapıcıoğlu'nun konuşmasının ardından söz alan muhtarlar, Yapıcıoğlu'na sorunları ile ilgili bilgi verdi.

Muhtarlar, elektrik kesintileri, muhtar evlerinin elektrik abonesi sorunu, aza ve sekreter sorunu,  kentteki sağlık sorunu ve tebligat sorunu ile ilgili sıkıntılarını dile getirdi.

Muhtarlar, mevsimlik işçilerle ilgili yaptığı çalışmalar ve hazırladıkları rapordan dolayı Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan'a da teşekkür ettiler.



"Bütün şehirlere ve memleketin dört bir tarafına gitmeye çalışıyoruz"

Memleketin dört bir tarafını dolaşmaya gayret ettiklerini belirten Yapıcıoğlu, "4. Olağan Kongremiz'den kısa bir süre sonra, 4 ayı aşkın bir süredir memleketi dolaşıyoruz. Bütün şehirlere ve memleketin dört bir tarafına gitmeye çalışıyoruz. Halka temas etmeye, insanlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinlemeye varsa bize dair soruları ya da güncel meselelere dair görüşlerini almaya ve görüşlerimizi onlara açıklamaya gayret sarf ediyoruz. Memleketin her bir tarafına her bir ilçesine her bir mahallesine gitmek mümkün değil. İnşallah bütün vilayetlere gitmeyi planlıyoruz; ama dediğim gibi her mahalleye gitmek imkan dahilinde değil. Türkiye'de 900 kusur ilçe var. Tabirimi mazur görün, işin kolaycılığına kaçıp her mahallenin muhtarını buraya topladık. Her bir mahalle muhtarı ortalama 4-5 bin kişilik bir mahalleyi temsil ediyorsa burada 80 civarı muhtar bir araya geldiğinde 400 bin kişiye bir anda hitap etme gibi bir ortam oluşuyor. Burada her bir muhtar hem şahsını hemde mahallesini temsilen bulunuyor. Muhtarlık makamı  ve sorunlarınızla ilgili sizleri dinlemek eğer bizim dile getirebileceğimiz ya da çözüm adına uğraş verebileceğimiz sorunlar varsa not ederek gerekirse çözümü için çaba ortaya koymak istiyoruz." şeklinde konuştu.



"İttifaklarla ilgili geniş çaplı istişarelerde bulunuyoruz"

HÜDA PAR'ın ittifaklarla ilgili düşüncesini açıklayan Yapıcıoğlu, "Şunu açık söyleyeyim an itibarıyla HÜDA PAR'ın herhangi bir parti ya da blog ile ittifak konusunda anlaştığı dair bir şey duyarsanız inanmayın. Herhangi bir itifakın içerisinde değiliz. Bu herhangi bir ittifakın içerisinde yer almayacağız anlamında değildir. Daha seçime çok var. Bir ittifak içerisinde yer alabiliriz. Şu anda ittifak meselesini konuşmak için erken olduğunu, daha doğrusu bu konuda bir karar alarak bunu açıklamanın erken olduğunu düşünüyoruz.  Fakat ittifaklarla ilgili geniş çaplı istişarelerde bulunuyoruz. Kendi tabanımıza soruyoruz, anketler yapıyoruz, tabanımız ne düşünüyor. Hassasiyeti bizimle benzer olan bazı dostlarımız ve çevremizle de bu istişarelerimiz devam ediyor. Bunları inşallah toplayarak en doğru karara varma noktasında Rabbimizden yardım dileyerek bir karar vereceğiz. Aldığımız kararı da kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.



"Tebligatlar üst üste yığılınca vatandaş geldiği zaman tebligatı bulması zorlaşıyor"

Muhtarların karşılaştığı tebligat ile ilgili sıkıntılara vurgu yapan Yapıcıoğlu, "Farklı yerlerde başka muhtarlar da bu tebligat ile ilgili sorunları dile getirdiler. Şu andaki kanuna göre posta memurunun da yapacağı çok bir şey yok. Gittiği zaman adreste kimse yoksa kapıya bir not yapıştırarak tebligatı götürüp muhtara teslim ediyor.  Postacı 'Geldim sen evde yoktun adres kapalıydı, senin tebligatını muhtara bıraktım. Şu kadar gün içerisinde gidip tebligatını alabilirsin' diye not bırakıyor. Muhtarlar bunu bir angarya olarak görüyor. Özellikle nüfusu kalabalık olan yerler diyorlar ki öyle bir şekilde tebligatlar üst üste yığılıyor, bizim yerimizde yok, bunu tasnif edecek elemanımız da yok.  Tebligatlar üst üste yığılınca vatandaş geldiği zaman tebligatı bulması zorlaşıyor. Muhtarların bu konuda şikayetleri var. Bununla ilgili inşallah arkadaşlarla bir araya gelerek buna nasıl bir çözüm bulunabilir diye kafa yoracağız." ifadelerini kullandı.



"Siyaset yapıyorsak gücümüz neye yetiyorsa o oranda sorunları çözmek için çaba sarfetmek zorundayız"

Şanlıurfa'nın kanayan yarası olarak kabul edilen mevsimlik tarım işçileri sorununa dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Urfa'da yılda 350 bin mevsimlik işçi dışarı çıkıyor. Bu mevsimlik işçiler, farklı farklı illere çalışmaya gidiyorlar. Mevsimlik işçiler, senenin bir kısmı belki Urfa'da olmuyorlar ama sonuçta Urfalıdırlar. Bu sorun bütün Türkiye'nin sorunu ama özelde Urfa'nın sorunudur. İl Başkanlığımızın bu sorunun peşine düşmesi, günlerce şehir şehir dolaşarak bu sorunu tespit etmesi ve bu sorunların çözümü için çaba sarfetmesi  başkanımızın asli vazifesidir. Benim teşekkürüm vazifesini aksatmamasından dolayıdır. Bu bit lütuf değildir. Üstüne vazife olmayan bir işe girişmemiştir aslında işini yapmıştır. Ama işini aksatmadığı için bende hepinizin huzurunda il başkanıma teşekkür ediyorum. Siyaset dediğiniz şey sorunları çözmek için vardır. Eğer biz HÜDA PAR olarak 'Bizim etimiz, budumuz ne? Biz seçime girdik bize az oy verdiniz. Urfa'dan milletvekili de seçtiremedik. Dolayısıyla sorunlarınızı gidin kime oy vermişseniz onlar dile getirsin.' diyecek halimiz yok. Eğer siyaset yapıyorsak gücümüz neye yetiyorsa o oranda sorunları çözmek için çaba sarfetmek zorundayız.  Bugün sorunları çözme makamında olmaya biliriz ama sorunları dile getirebiliriz, size tercümanlık yapabiliriz. Basın aracılığıyla ya da bu sorunu çözme makamında kim varsa sorunu ona götürmek bizim için bir vazifedir." şeklinde konuştu.



"Sorunların çözüm makamı kimse ona ulaşıyoruz"

Sorunların Cumhurbaşkanı'na iletilmesi konusunda bir soruyu cevaplayan Yapıcıoğlu, "İnşallah, sorunların çözüm makamı Cumhurbaşkanı ise Cumhurbaşkanı, bir bakanlıksa bakanlık, valilik ise valilik, belediyesi ise belediye,  imkanlar ölçüsünde bize ulaşmış olan sorunları, bu sorunları çözmekle görevli olan insanlara taşıma ve çözümü onlardan talep etme noktasında çalışma ve yöntemimiz var." dedi.



"Elektrik sorunu Urfa'ya has bir sorun değildir"

Elektrik sorununa da değinen Yapıcıoğlu, "Elektrik sorunu Urfa'ya has bir sorun değildir. Genel anlamda bölgede özellikle tarımsal sulama yapan çiftçiler başta olmak üzere esnaf da şikayet ediyor. Vatandaş meskende kullandığı elektrikle de ilgili sorunlar yaşıyor." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haber 1194 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor