Abdurahman Deniz Uğurlu

Abdurahman Deniz Uğurlu

[email protected]

Bebeler UF Olmuş

30 Kasım 2008 - 00:00

Bebeler Uf Olmuş
 
Benim için mesai bitimi okuldan eve dönmenin ayrı bir anlamı var. Çünkü evime ulaşmak için attığım her bir adımla beraber beni heyecanla bekleyen bir kalbin sabırsızlıkla atmış olduğunu biliyorum. Mesai bitimi dün eve döndüğümde 1.5 yaşındaki oğlum Muhammed’i kapının önünde annesinin kucağında beni bekliyor olarak gördüm.
 
Hemen sarılıp yüzünü, burnunu öpmeye başladım.Oğlum ise babasına kavuşmanın heyecanıyla  “ “Babba”, “Babba” diyordu.Oğlum ile kanepede oturup akşam yemeğinin hazırlanmasını beklerken bir yandan da gazeteden gündemi takip ediyorum.

Hemen gözüme Filistin de katledilmiş ve kefeni kundakları olan bebekler ilişti.O bebeklerin babalarının durumunu gözümde canlandırdım. Birden mazlum Gazze’ye uzandım.Şehit Ahmet Yasinlerin, Rantisilerin memleketinde buldum kendimi. Aman Ya Rabbim bu nasıl bir acıdır böyle.Yürekler dayanabilir mi böyle bir acıya ? Tarih anlatabilir miydi bu katliamı ? Ben insanım diyen yapabilir miydi bu vahşeti ?
 
Filistin’de yavrusuna giydirmek için giyecek bulamayan, acıktığı zaman yavrusunun karnını doyuramayan, üzerlerine yağmur gibi misket bombaları yağan, çocuğu hastalandığında ilaç bulamayan, bazen bir,  bazen iki, bazen beş yavrusunu aziz Filistin davasına kurban veren anneler babalar geldi aklıma.
 
Bizler yavrusunun tırnağına zarar gelmesin diye canını seve seve feda eden, çocuğunun bir öksürmesiyle beraber kendini hastanede bulan, oğlu yemek yerken üstü kirlenmesin diye önlük bağlayan anneler babalar ! Biliyor musunuz ? Filistin’de yaralı bebeklerin tıbbı malzeme olmadığından uyuşturulmadan ameliyat edildiğini, yaralı bebeklerin malzeme olmadığından perde ve hijyenik olmayan bezlerle yarasının sarıldığını, daracık hastane odasında onlarca bebenin üst üste tedavi olduğunu, katil İsrail’in yaralı bebekleri tedavi eden Filistinli 5 doktoru aynı anda şehit ettiğini, Hastanelerde  elektrik olmadığından telefon ışığıyla en ağır ameliyatların yapıldığını ?
 
Tam bu sırada gazetede katledilmiş bebekleri gören oğlum Muhammed, “Babba Bebe” demez mi ?Muhammed’im Hancer vursaydın da ? Vücudumu tike tike yapsaydın da bana bu sözü söylemeseydin.

Ne cevap verebilirdim ki 1.5 yaşındaki oğluma ? Ancak şunu diyebildim canım oğluma ?

“Oğlum Bebeler Uf olmuş”

Bu yazı 1371 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum