Abdurahman Deniz Uğurlu

Abdurahman Deniz Uğurlu

[email protected]

Sahtesi değil hakiki içki öldürüyor

14 Nisan 2009 - 21:00


Son günlerde "Sahte İçki Öldürdü" haberleri gündemi işgal ederken, ister istemez insanın aklına şu soru geliyor.İçkinin sadece sahtesi mi öldürüyor ? Hakiki içki öldürmüyor mu ?

Basında sıkça yer alan ve bazı haber kanallarında ülke ve dünya gündemi haberleri arasında yer bulan “ Sahte İçki Öldürdü” haberleri, ister istemez insanın aklına şu soruyu getiriyor.Peki sahte rakı öldürüyor da  hakiki rakı öldürmüyor mu ?

Tıbben alkolün yüzlerce zararları olduğu kanıtlanmış iken ayrıca bir çok ölüm sebebinin başında alkol ve alkolün sebep olduğu etkenler geliyorken yapılan haberlerde  “Hakiki rakı için hakikisinden zarar gelmez, ama sahte rakıdan uzak durun” mesajı bilinçli olarak topluma enjekte edilmeye çalışılmaktadır.

Bilimsel araştırmalar ortaya koyuyor ki  hakiki rakı insanlara tıbben zarar vermekle kalmıyor, alkol ve alkolün yol açtığı etkenler ölüm sebeplerinin başında geliyor.
Avustralya da yapılan ve tıp dergisi Lancet'te yayınlanan araştırmaya göre, 2002’de gelişmiş ülkelerde 15-29 yaş arasındaki gençlerin yüzde 27’si alkol yüzünden hayatını kaybetmiştir.
Birde alkol yüzünden meydana gelen cinayetleri ve trafik kazalarını buna eklersek, alkolün dinimizin söylediği gibi kötülüklerin annesi olduğu gerçeği ortaya çıkacaktır.
Allahu Teala Kur’anı kerim’ de,
(Ey iman edenler, içki, kumar, putlar, fal okları şeytanın necis işlerdir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan, içki ve kumar ile aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık hepiniz vazgeçin!) [Maide 90,91]
Peygamber efendimiz ise hadisi şeriflerin de;
(İçki, bütün kötülüklerin başıdır.) [Taberani]
(Zina eden ve şarap içenin imanı, gömleğin sırttan çıktığı gibi çıkar.) [Hakim]
(İçki ile iman, bir arada bulunmaz, biri, diğerini uzaklaştırır.) [Beyhaki]
(İçki içenin kalbinden iman nuru çıkar.) [Taberani]
(Alkolik olan Cennete giremez.) [Hakim]

Durum böyle iken Allah ve Ahiret gününe iman eden herkesin kendini bu kötü alışkanlıktan alıkoyması gerekir.Hakiki içkiden uzak duran kişi hiçbir zaman sahte içkiden ölmeyeceği için asıl olarak üzerinde durulması gereken konu “sahte içki” değil; hakiki içkinin toplumda meydana getirdiği felaketlerdir.Sahte içki kullanan insanlar aslında hakiki içki kullanan insanlar olduğundan topluma “Sahte rakı değil, Hakiki rakı öldürüyor” mantalitesini yerleştirmemiz gerekir.
Allah hepimizi bu kötü alışkanlıktan uzak tutsun (AMİN)

NOT: "Hakkımızı helal etmiyoruz" yazı dizisi yakında tekrar devam edecek 

Bu yazı 1117 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum