Prof. Dr. Yılmaz Emre

Prof. Dr. Yılmaz Emre

[email protected]

Haliliye- Ankara Yolcusu: Mustafa GÖRMEZOĞLU

02 Eylül 2020 - 17:56




Mustafa Görmezoğlu aslında çok gören ve çaplı bir hemşerimizdir. Soyadına bakmayın.. Edepli ve kibar bir kişiliğe sahiptir Mütevazı ve kendi halinde biridir. Bu duruşu onu tanıdığımdan beri değişmemiştir. Aslında Kardeşim Mustafa’nın iyi arkadaşıydı. Kanımca Ortaokuldan başlayan bir arkadaşlıkları vardı.


1958 yılında Haliliye Mahallesinde, yani Kale’nın arkasındaki mahallede doğdu. O hasret duyulası güzel çocukluk günleri bu Mahalle’de geçti. Babası rahmetli Yusuf Amca “Kara Cami” de müezzindi. Sedası güzel neşeli bir hocamızdı. Öyle ki Camii’nin avlusunda bulunan çam ve servi fidanlarının sulanmasını küçük harçlıklar karşılığında oğlu Mustafa’ya yaptırmış. Ta o zaman, bir gün küçük oğlunun hesap-kitap adamı olacağını kestirmiş ve kendisine “sulama vergisini” ödemiştir.


Haliliye Mahallesinde geçen çocukluğunun ilk tahsil aşamasını Şair İbrahim Rafet İlkokulunda; Ortaokulun 1 ve 2. Sınıflarını Siverek Ortaokulunda ve ortaokul 3. ve Lise 1. Sınıflarını Urfa Lisesinde parasız yatılı olarak okumuştur. Ardından Lise 2 ve 3. Sınıfları ise Burdur Lisesinde ikmal etmiştir. Daha sonra 1979-1980 öğretim yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde   yüksek tahsiline başlamıştır. Başarılı bir eğitimin bitiminde Maliye Bakanlığında Denetim elemanı olarak göreve başlamıştır.Maliye Bakanlığında başarısı olan kimse ötekileştirilmez. Bu kapsamda 1992-1993 yıllarında İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Yardımcılığı, 1997-1998 yıllarında ise Maliye Bakanlığı Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2003 yılında Muhasebat Başkontrolörü iken Samsun ve 2005 yılında ise Konya Defterdarlığı görevlerine atanmıştır. 22 yıl Maliyede çalıştıktan sonra, 2007 yılında Sayıştay Başkanlığında önce Savcı Yardımcısı daha sonra da Başsavcı Yardımcılığı görevlerine getirilmiştir. 2010 yılında da Savcı Unvanını almıştır. Nihayet Sayıştayda geçen 12 yılın ardından Eylül 2019’da kendi isteği ile emekli olmuştur.


Görmezoğlu ailesinin bir kısmı Antalya’da yaşıyor. Kendisinin üç başarılı çocuğu var. Her biri kendi alanlarında başarıya imza atmış evlatlarımız… Hatta en küçük Doktor Kızı 11 Eylül’de evliliğe imza atıyor. Kızımıza bu vesileyle mutluluklar diliyorum. Allah mesut etsin.


Tasavvur edin, Maliye Bakanlığında 22 ve Sayıştay’da geçen 12 yıldan sonraki yorgunluğu.. Hele bu Ankara gibi protokol ve kalabalık bir şehirde geçen ömür ise oldukça insanı yorar.. O zaman insan asude bir mekân arar. İşte Görmezoğlu da bunu yapmış. Emekli olduktan sonra daha önce girmiş olduğu Ege’nin sakin bir köşesindeki bir kooperatif evine taşınmıştır. Bahçeli bir evde toprakla uğraşarak emeklilik günlerini geçirmeye çalışıyor. Yılların verdiği yorgunlukları yetiştirdiği leziz sebze ve meyvelerde gidermeye çalışıyor. Daha önce yaşadığı zor yılların bedeli olan bu tatlı sonun bir ömür boyu sürmesini dilerim. Ayrıca “Ankara Rüzgarından” sonra yakalandığı “Ege Fırtınası”nın hiçbir zaman “Haliliye Mahallesini” ve “Kara Camii”yi, yani doğduğu-büyüdüğü coğrafyayı unutturmaması temennisiyle tekrar kendisine ve aile efradına sağlıklı ve mutlu bir yaşam temenni ediyorum.

Bu yazı 4007 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum